Tökpaszuly leves
Hozzávalók:
|
A rántáshoz:
|
A habaráshoz:
|
Elkészítése:
A tökpaszuly leves sütőtökből készül. Az egyik változat, amikor rántással és tejföllel készítjük el, míg a másik változat szerint tejfölös/tejszínes habarással is elkészíthetjük ételünket. Mindenképpen kell hozzá egy nagyobb darab sütőtök, amit meghámozunk és apróra vágunk.
Egy nagyobb lábosba annyi vizet teszünk fel főni, amennyi ellepi a kockára vágott tököt. Hozzáadjuk a félbevágott vöröshagymát, és egy kevés sót. Miután megfőtt a tök, kivesszük a hagymát, majd pürésítjük a levesünket. Jelen esetben habarást készítettünk a levesünkhöz.
A habarás hozzáadása után összeforraljuk a levesünket, cukorral és némi ecettel ízesítjük. A levest tökmaggal díszítve máris fogyaszthatjuk!
Jó étvágyat!
