SÁRRÉTI BETYÁROS RECEPTJEI – Krumplis lapos galuska

Krumplis lapos galuska 

Hozzávalók 4 személyre:

  • ½ kg liszt
  • 2 db tojás
  • ½ kg burgonya 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • Zsír 
  • Ízlés szerint só, bors, pirospaprika 

Elkészítése: 

A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, sós vízben megfőzzük, majd a hagymát apróra vágva megdinszteljük.

A lisztet a két tojással, kevés sóval, vízzel összegyúrjuk, de figyeljünk, hogy lágyabb tésztát kapjunk a csipetkénél. Sós vizet forralunk, és a forrásban lévő vízbe a tésztát kézzel beleszaggatjuk.

A megfőtt krumplit leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a hagymát és megfőtt tésztát. Jó alaposan elkeverjük a tésztát a krumplival. Az elkészült ételt ízlés szerint borsozhatjuk, de piríthatunk rá házi fehér szalonnát is. 

Jó étvágyat kívánunk!  

A krumplis lapos galuskát a dévaványai Hagyományőrző Nők Egyesület főzte meg! Receptünket a Sárréti betyáros 1. adásában tekinthetik meg! 

Dévaványai Hagyományőrző Nők Egyesülete