Krumplis lapos galuska
Hozzávalók 4 személyre:
- ½ kg liszt
- 2 db tojás
- ½ kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- Zsír
- Ízlés szerint só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, sós vízben megfőzzük, majd a hagymát apróra vágva megdinszteljük.
A lisztet a két tojással, kevés sóval, vízzel összegyúrjuk, de figyeljünk, hogy lágyabb tésztát kapjunk a csipetkénél. Sós vizet forralunk, és a forrásban lévő vízbe a tésztát kézzel beleszaggatjuk.
A megfőtt krumplit leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a hagymát és megfőtt tésztát. Jó alaposan elkeverjük a tésztát a krumplival. Az elkészült ételt ízlés szerint borsozhatjuk, de piríthatunk rá házi fehér szalonnát is.
Jó étvágyat kívánunk!