Nagy sikerrel zárult Vésztőn, a Sinka István Művelődési Központban megrendezésre került Kelet-magyarországi Fekvenyomó Diákolimpia 2019. február 16-án, 83 versenyzővel az élen! A versenyre érkeztek többek között Szolnokról, Debrecenből, Berettyóújfaluból, Orosházáról, Gyuláról és természetesen a vésztői Szabó Pál Általános Iskola növendékei is részt vettek a megmérettetésen.  

Friss orjaleves, hurka, kolbász, toroskáposzta, hagymás vér, bódító illatok, ínycsiklandozó falatok vártak mindenkit 2019. február 2-án a hatodik alkalommal megrendezésre került Szeghalmi disznótoros mulatságon! Az eladott ételek után járó teljes összeget Szeghalom Város Önkormányzata a helyi Tündérkert Óvoda megsegítésére ajánlotta fel! 

A hagyományokhoz híven minden évben más településen tartják meg az év legsikeresebb sportolóinak és embereinek díjátadó gáláját. 2019. február 04-én ünnepélyes keretek között került átadásra az 555. éve alapított, és 30 éve várossá avatott Mezőkovácsházán az “ÉV SPORTOLÓJA, ÉV EMBERE 2018-as” díj.  Az Év Sportolója díjat immáron negyvenkettedik éve adja át a Békés Megyei Hírlap és a […]

Hazánk egyik legkiemelkedőbb magyar költője Kölcsey Ferenc 1823-ban tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. 1989. január 22-e óta ez a nap jelenti a Magyar Kultúra Napját. Ilyenkor az ország minden egyes településén megemlékeznek minden olyan magyar kultúrához, népszokáshoz kapcsolódó tevékenységről, amely nemzetünket naggyá teszi!  

A magyar kultúra napjához kapcsolódva a Kis Bálint Református Általános Iskola drámatagozatos növendékei is megemlékeztek egy-egy verssel és prózával. Előadók: Kovács Máté 7. osztályos; Rábai Nagy Hanna 7. osztályos és Nagy Kinga 8. osztályos tanulók. Videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!