Hetvenöt boldog gyermek vette birtokba a Komlódi-falvi óvodát!

Idén január közepén vehette ismét birtokba hetvenöt apró kisgyermek a Békési úton található Komlódi-falvi óvodát Vésztőn. A magastetőt kapott, teljes mértékben kívül-belül felújított óvoda igényesen, modernizálva lett felújítva a szülők, a gyerekek és természetesen az óvodapedagógusok, dajkanénik legnagyobb örömére! 

A felújítás hazai pályázatból valósult meg. A 95%-ban támogatott pályázaton 30 millió Forintot kapott Vésztő Város Önkormányzata, amelyhez az önkormányzat önerőként 1,5 millió Forintot adott Farkas János, a Vésztői Városüzem intézményvezetője elmondta, hogy a teljes kivitelezést két helyi építőipari kivitelezővel valósították meg, továbbá kifejtette, hogy a későbbiekben az óvoda igényeit figyelem előtt tartva kisebb rekonstrukciókat fognak végezni az épületben 

Pardi Gézáné, a Vésztői Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde intézményvezető asszonya tájékoztatott bennünket, hogy hetvenöt kisgyermek került vissza a Tarlódombi óvodából, amely már bezárta kapuit. Mint mondta, tavaly nyáron kezdődött a felújítás, amely januárig tartott.  

Az óvodában négy csoportban zajlanak a fejlesztések. Ezek a Micimackó, Cica, Nyuszi és Szivárvány csoportok. Az intézmény pedagógiai programja által különösen nagy hangsúlyt fektet a játékra, kommunikációra, mozgásra, valamint a különleges bánásmódot igénylő, különböző szociokulturális helyzetű családból érkező gyermekek fejlesztésére. A Komlódi-falvi óvodában logopédia fejlesztés és egészséges életre való nevelési program valósul meg.  

Pardi Gézáné megosztotta velünk, hogy szerencsére eddig minden igénynek megfelel az épület, így eredményesen tudnak dolgozni a kisgyermekekkel. A Komlódi-falvi óvoda május 13-án fogja hagyományosan megtartani a „Nyitott kapu” elnevezésű programját, amelyben az óvodába készülő gyermekek és szülők egy nyílt nap keretén belül megtekinthetik az intézményt és az óvodai foglalkozásokat.  

A felújításról készült bővebb információkat tartalmazó riportunkat megtekinthetik a Körös-Sárrét Televízió csatornáján!