Feketeerdő-torta

Nagy kedvencünk a régi, klasszikus Fekete-erdő torta, így gyakorlatilag kötelező eleme minden süteményes könyvnek. A feketeerdő-torta receptjét Lingurár Vivien küldte be.

Hozzávalók:
Piskóta recept:
7 db tojás
5 evőkanál finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
7 ek cukor
1 ek vaj(a tortaforma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tortaforma kikenéséhez)


Töltelék:
3 dl meggylé
1 tasak vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt
2 ek zselatin
6 dl habtejszín
2 ek cukor

Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd hozzá adjuk a sütőporral, kakaóval átszitált elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. A meggylevet a pudingporral és a cukorral gáz fölött sűrű krémmé főzzük. Amint kihűlt, hozzá adjuk a kimagozott meggyet. A zselatint 1 dl meleg vízbe kell áztatni, míg teljesen feloldódik. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsorgassuk a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön habzsákba töltjük. A piskótát ketté vágjuk, megtöltjük a krémekkel. Egy kevés tejszínes krémet a torta tetejére és oldalára kenünk melyet csokoládéforgáccsal fogunk díszíteni, a tetejére tejszínhabot nyomunk és meggyszemeket teszünk rá. Ezt követően hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.