Citromos sajtkrémtorta

A különféle sajttortáknak milliónyi receptúrája van, hiszen a világ egyik legnépszerűbb desszertje. Szuper süti, amit a kezdők is össze tudnak dobni!A receptet Lengyel Piroska küldte be.

Elkészítése:
20dkg összetört vajas keksz, 10dkg vaj olvasztva + 1/2 citrom leve a tésztához (morzsalékos marad egy kicsit, de így finom).
Az összedolgozott kekszet előző este elkészítjük, amit egy  csatos tortaformába nyomkodunk. Mindez hamar kész van.
 
A krémhez:
25 dkg mascarpone( zsíros tejföllel pótolható)
2 tubus sűrített tej,
1,5 citrom leve+ 1 héja.
(A krémet lehet 25dkg túróval tuningolni.)

Lemon curd a tetejére:
• 1 citrom leve és héja.
• 5 dkg cukor
• 1 tojás
• 1,5 dkg vaj
 
Nézzük a lemon curdot: a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, majd a cukorral együtt gőz fölött addig melegítjük, míg össze nem olvad. Ezután hozzáadjuk a vajat, megvárjuk míg ez is beleolvad, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha ez megtörtént, hozzákeverjük a tojást kézi habverővel, visszatesszük a gőz fölé, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Ez két adagra is elég ,a hűtőben eláll.
Jó étvágyat!