Az eredeti recept bográcsozáshoz íródott, de maradék pörköltből egy nagyszerű leves készíthető gyorsan. A receptet Lengyel Piroska küldte be.

Hozzávalók:
Maradék marha pörkölt, pirított lebbencs tészta, gomba (elhagyható), tejföl a tálaláshoz (szintén elhagyható).

Elkészítése:
A lebbencs tésztát kevés zsiradékon megpirítjuk és félre tesszük. A pörköltet felöntjük vízzel és feltesszük főni. Amikor felforr beletesszük a gombát és a pirított lebbencset. Ízlés szerint még ízesítjük, esetleg egy pici vörös borral megbolondítjuk. Készre főzzük, tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat.

Az eredeti recept 10 személyre:
15dkg száraz lebbencs pirítva
· 8 dkg füstölt szalonna
· 10 dkg vöröshagyma
· 30 dkg marhahús
· 1 dkg édes-nemes pirospaprika
· 3 dkg só
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 10 dkg gomba
· 0,5 dl száraz vörösbor
· tejföl

Elkészítjük a levest: a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a fölaprított vöröshagymát és a megmosott, 2×2 cm-es darabokra vágott borjúlapockát. Fedő alatt pároljuk, amíg saját levét nem fövi. Meghintjük pirospaprikával, sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a vörösbort. A lebbencstésztával együtt készre főzzük. Tejföllel díszítjük. Jó étvágyat!