Tárkonyos raguleves vajgaluskával

Az I. Sárréti Betyáros Receptverseny egyik versenyzője, Szabó Sándor tárkonyos ragulevest készített vajgaluskával a publikum számára. A pontos leírást és az alapanyagokat itt találják!

Hozzávalók:  

  • 1 csirkemell filé 
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 2 sárgarépa v 1 nagy 
  • 1 petrezselyemgyökér 
  • 1 nagyobb krumpli 
  • 2 dl zöldborsó 
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld 
  • só, bors, chili paprika ízlés szerint
  • 2 tyúkhúsleves kocka 
  • tárkony 
  • 2 dl főzőtejszín 

Vajgaluskához:  

  • 1 teáskanál vaj megolvasztva 
  • 1 tojás 
  • liszt 

Elkészítése: A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst és fehéredésig keverjük, majd a megtisztított, felszeletelt zöldségeket adjuk hozzá fűszerezzük (én a tárkonyt szinte csak a végén teszem a leveshez).  Vízzel felöntjük, majd majdnem készre főzzük, mikor hozzáadjuk a zöldborsót és a galuskát. A galuskához a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható, kissé keményebb masszát kapjunk. Teás vagy kávéskanállal a levesbe szaggatjuk. A tejszínhez a levesléből keveset merve, összekeverve öntjük a leveshez és összeforraljuk. Tálaláskor citrom levét adunk hozzá. 

Jó étvágyat!