Európai színvonalú bölcsőde várja a dévaványai gyerkőcöket – Átadásra került a Gólyahír Bölcsőde

Átadásra került Dévaványán a Hunyadi utcában a TOP-1.4.1-15-BS1-2016-00009 kódszámú pályázat által elnyert 285 millió Forintból felépített, magas színvonalon kialakított és berendezett Gólyahír bölcsőde. Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere köszöntő beszédében kihangsúlyozta, az édesanyáké a legszebb hivatás, viszont a mai világban az édesanyáknak a gyereknevelést a munkával kell összeegyeztetni, ami nem könnyű feladat.  

A képen: Valánszki Róbert polgármester (Fotós: Ambruzs-Szabó József)

A kivitelezés során komplex akadálymentesítést, a bölcsődében dolgozók kérését és a jogszabályi követelményeket is sikerült megvalósítaniuk. A negyvenkét férőhellyel rendelkező bölcsőde három csoportszobával, a legkorszerűbb technikai megoldásokkal látja el hároméves korig a kisgyermekeket. A polgármester köszönetét fejezte ki Dankó Béla országgyűlési képviselő és a kormány felé, hogy Dévaványa városa ezáltal is segíteni tud az ott élő édesanyák, családok számára. Kiemelte: “Az alapokat valójában a településünkön gyermeket vállaló családok tették le, amely az ő hozzáállásukon és elkötelezettségükön nyugszik.” 

A képen: Dankó Béla országgyűlési képviselő (Fotós: Ambruzs-Szabó József) 

Dankó Béla országgyűlési képviselő beszédében kihangsúlyozta, hogy a települési önkormányzat képviselő-testülete helyes döntést hozott 2016-ban a bölcsőde építése kapcsán. Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a munka világába hamarabb kerülhetnek vissza az édesanyák, mivel a magyar kormány az elkövetkező három évben 21 ezer férőhellyel bővíti a bölcsődei férőhelyeket az egész országban.  

A köszöntők után ünnepélyesen is átadásra került a Gólyahír bölcsőde. 

Lingurár Tímea