Vésztői siker a hetedik Közfoglalkoztatási kiállításon

Hetedik alkalommal került megrendezésre 2019. szeptember 11-én Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal szervezésében a Közfoglalkoztatási kiállítás. Az egész napos rendezvényen kulturális műsorok, előadások, zöldség- és gyümölcskóstolók, mezőgazdasági és ipari gépek bemutatóját és sok más érdekességet lehetett megismerni, valamint álláslehetőségeket kínáltak a közfoglalkoztatottak számára.  

Vésztő minden évben képviselteti magát a közfoglalkoztatási kiállításon, ahol a helyben elállított termékeket lehet megismerni vagy akár megkóstolni. A település első embere Molnár Sándor Mágor után, Békéscsabán is elkészítette részeges kerge birka pörköltjét – ami itt is nagy sikert aratott. Az elkészült birkapörköltet adományozás céljával kínálta a kilátogatók számára, amely a Vésztői Sérült Gyermekek Egyesületének konyhai fejlesztésére szolgál. Szerencsére, nagyon sokan voltak éhesek egy részeges pörköltre, így újabb 40.000 Forinttal sikerült támogatni az egyesület munkáját.  

A képen Molnár Sándor polgármester és Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár.

Természetesen a híres vésztői termékek közül nem maradhattak ki a finom savanyúságok, mint az uborka, a csalamádé, a töltött paprika, a lecsó és az ízletes ivólevek és a vésztői sajtok sem. A Mágori Fesztiválon mutatkozott be a négyféle ízesítésű vésztői kézműves sör, a Mágori Sör, amely tarolt a kiállításon! Molnár Sándor Vésztő ajándékaként nyújtotta át a Mágori sör különleges kollekcióját Dr. Hoffmann Imrének, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának, aki örömmel fogadta a portékát.