Megkezdődött a Békési és a Wesselényi úton lévő kerékpárutak felújítása

Régóta várt munkafolyamatok kezdődtek el szeptember 2-án Vésztőn, hiszen a Békési és a Wesselényi utcákon cementes hideg remix eljárással, egy megerősített útalappal új aszfaltréteget kapnak a kerékpárutak több mint két kilométeres szakaszon, valamint megújul a Kertmegi utca is.  

Az érintett összetört szakaszok 2250 fm-en kapnak új aszfaltot. Pilkovics Tibor, az Inreco Kft művezetője munkatársunknak elmondta, hogy a Békési úton 1400 fm-en, a Wesselényi úton 750 fm-en, illetve a Kertmegi utcában 100 méteren javítják az aszfaltot. Hozzátette: “Ahogy elkészül a cementes hideg remix alap, ezt követően a jövő héten már le lesz aszfaltozva a kerékpárút. Ez viszonylag egy rövid művelet, így gyakorlatilag egy napra zárjuk le az utcákat – de inkább úgy fogalmaznék, hogy néhány órára. A hideg remixes eljárásnak az az előnye, hogy a meglévő anyagot hasznosítjuk újra. Ez egy rekultivációs folyamat. Az aszfalt veszélyes hulladéknak számít. Nem kell lerakót keresni, és nem kell a kőbányából új anyagot hozni, hanem a meglévő anyagot tudjuk újra hasznosítani. Ami most megvan egy nap alatt, egy elbontásos-újraépítési módszerrel eltartana két hétig is.” 

A Kertmegi utca érintett felújításra váró szakasza

Molnár Sándor polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a kerékpárutak javításának költsége TOP-os pályázatból, valamint önkormányzati forrásból valósul meg. A polgármester kiemelte: jelenleg ezek voltak a legrosszabb állapotban lévő kerékpárutak, amelyek a legrégebben épültek, de további utcákon, mint a Kossuth utcán, a Piac tér vagy a Vásártér utcán is folytatódni fognak a felújítások. 

Lingurár Tímea