Az első vésztői Fotó-Videó Tábor

2019. július 22-től egészen 26-ig zajlott Vésztőn a Színjátszó/Fotó-Videó Tábor, amely az EFOP-3.9.2-es pályázat keretében valósult meg. A tábor megtartásában mi is aktívan részt vettünk, hiszen nálunk “tanult” tizenhét kisgyermek, akik komolyan érdeklődnek a videózás és a fotózás iránt. Főhadiszállásunk a Sinka István Művelődési Központ volt, ahol okosodtunk, írtunk, játszottunk és dolgoztunk. Az oktatás szervezésénél és megtartásánál az volt a célunk, hogy a gyerekek számára hasznos információkat nyújtsunk a média mögöttes világáról, valamint élményekben gazdag kikapcsolódást biztosítsunk a nyári szünetükben. 

Az öt nap során volt időnk megismerni a gyerekeket, így tudtuk, kit mi érdekel jobban, és kit mi nem érdekel egyáltalán. Bár a lurkók hadilábon álltak az írással (elmondásuk szerint nem szeretnek a suliban se írni és sokat gondolkodni egy-egy feladaton), a végén mindig sikerült összehozni igazán értékes írásokat.  

Fő feladatként a gyermekek részére azt találtuk ki, hogy készítsenek a településhez kötődő videókat. Szerencsére a kicsik aktívak voltak a feladatok során, így az ötletet tovább gondolva készítettek a gyerekek Vésztőről – Vésztőhöz kapcsolódó rövid videókat, amelyek fontos információkat tartalmaznak a helyszínnel/épülettel kapcsolatban. Nyolc közösségi pontot mutatnak be az összefoglaló videóban, amely fontos számukra. Ilyen közösségi helyszín többek közt a Sárkányhíd, a Liget, Mágor, a Sinka István Művelődési Központ és a Szelfipont is.

A videózás mellett a fotózás is ugyan ilyen fontos volt, hiszen a gyerekek képeiből egy értékes kiállítás nyílt a Városháza előtt és a Művelődési Központban. Azt gondoljuk, hogy ez az első általunk megtartott média tábor sikeresnek mondható, hiszen a végeredmény önmagáért beszél! Bízunk benne, hogy a kicsik is jól érezték magukat és jövőre is ugyan ennyien vagy még többen fognak jelentkezni a táborba!  

A videóban a narrációt felolvasta:  

Nagy Dorina; Benkő Tímea; S. Kovács Admira; Szilágyi Lili; Bozóki Lili; Mezger Tamara; Szerencse Pálma; Nagy Dániel; Vass Rokkó; Deák Botond; Gurmai Balázs; Bagó Zsófia; Pap Brigitta és Molnár Vanda!  

További képeket Facebook oldalunkon találnak! 

A táborról készült videónkat az alábbi link alatt tekinthetik meg!