Tűzviharként tombolt Vésztő a 2019-es Városnapokon!

Minden év július első hétvégéjén hatalmas színpad, kivetítők, vidámpark, szórakozás, buli és jókedv várja Vésztő lakosságát és a kilátogató vendégeket a Vésztői Városnapokon. Ezúttal a település a születésnapját ünnepelte, hiszen tizennyolc éve lett város Vésztő!  

A Vésztői Városnapok egyben a Vésztőiek és a Vésztőről Elszármazottak Találkozója is. Ebben az évben a szervezők kitettek magukért, hogy igazán színvonalas, látványos és egyedülálló programokkal, szórakozási lehetőséggel vártak mindenkit! 2019. július 5-én vette kezdetét hivatalosan is a Vésztői Városnap, melyben átadásra került a Sportpark és az Orvosi Centrum. Az átadón részt vett Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere, Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Détárné Molnár Andrea, a Szeghalmi Járási Kormányhivatal vezetője, továbbá helyi képviselők, meghívott vendégek és érdeklődők.  

Molnár Sándor elmondta, hogy mindkét fejlesztés az egészséget szolgálja. A sportpark az egészségre való nevelést, a sportolást teszi lehetővé 150 m2-en, míg az orvosi centrum egy új sorszámhúzó és időpont-foglalási rendszerrel, korszerű, modern kialakítással, európai szintű egészségügyi alapellátást biztosít a település lakosságának. További 30 millió Forintnak megfelelő, hazai forrásból sikerült a védőnői szolgálat fejlesztésére is támogatást szereznie a településnek. Az orvosi centrum a TOP-4.1.1-2015-ös pályázat keretében 60 millió Forint összegű támogatásból, amelyhez további 10 millió Forintot adott a Vésztő Városi Önkormányzat. 

A képen Szabó Gézáné alpolgármester, Détárné Molnár Andrea hivatalvezető, Molnár Sándor polgármester és Dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

Dr. Kovács József ünnepi köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Vésztő milyen gyorsan és sikeren fejlődik és komoly beruházások történnek a településen, melyek a város lakosságát szolgálják, valamint elmondta, hogy a sportpark rendkívül fontos az egészséges életmódra való átszokás elősegítésben. Különösen fontos a rendszeres testmozgás, mellyel elkerülhetőbbé válnak hazánk népbetegségeinek számító szív-és érrendszeri problémái és a mozgásszervi betegségek.  

A köszöntők után hivatalosan is átadásra kerültek a beruházások.  

A Vésztői Városnapok házigazdája Máté Roland volt. Pénteken az asztalitenisz szerelmesei mérkőztek meg egymással a Vésztői Asztalitenisz Sportegyesület szervezésében. A Sinka István Művelődési Központban vésztői alkotók munkásságát tekinthettük meg. A rendezvényt megnyitotta Csősz Ferenc.  A kiállítók Rábai László, Csüllög Bálint, Szegediné Kutasi Emma és Varga Éva. 

A városnapi őrület este hat órától vette kezdetét. Először a Nefelejcs Együttes repített minket vissza régi bulizós slágereivel a 90-es évekbe, majd a Bartók Béla Népdalkör lépett fel. A népzene után a Dalma Dance Klub fiataljai táncolták be a színpadot. A péntek este a mulatós sztároké volt. Láthattuk Sós Fecót és Hencsyt, valamint Postás Józsi és zenekara adott igazi mulatós koncertet.  A koncert után a retróé volt a főszerep, melynek hangulatfelelőse Dj. Oszi volt! 

A szombat délelőtt a sportolás szerelmeseinek, valamint a nyugalmat kedvelő horgászoknak kedvezett. A délelőtt folyamán horgász, foci, és teniszbajnokság várta a kilátogató vendégeket, majd a Marvel Team edzőtermében diák fekvenyomó bajnokságot láthattunk. A kora délutáni órákban MMA bemutató és motoros streetfighter találkozóval, BMW drift autós és motoros bemutatóval örvendeztették meg a szervezők a település lakosságát! 

A helyi árusoktól édességet, illatos, házi készítésű szappanokat vásárolhattunk. Késő délután zumbázhattunk egyet Dórival és Évivel, valamint a Vésztői Mazsorett Együttes előadását is megtekinthettük.
Az este koncertek vették kezdetét, melyben láthattuk a fiatalok rockerekből álló Fatal Error zenekarát, akiket követett az Acoustic Planet és vendég előadói. 

A szombat este a meglepetéseké volt. Molnár Sándor polgármester örömét fejezte ki, hogy évről-évre egyre nagyobb volumenű a városnapi rendezvény. Vésztő várossá válásának alkalmából egy kisfilmet tekinthettünk meg, melyben Kaszai Jánosra emlékezett a település, valamint Nagy Dominikát köszöntötte a város vezetése, aki egy napon született a várossá avatás időpontjával. A meglepetések itt nem értek véget! A megyében elsőként Vésztőn bemutatott fényjátékot tekinthettünk meg, majd leleplezésre került a szelfizős Vésztő felirat is.  A hazai rap fenegyereke Essem őrületes bulival lepte meg a települést. Az éjszaka Raul is a színpadra lépett, aki a hangulatot fokozta bulizós slágereivel. Emellett igazán pörgős, mai zenéket játszott Dj. Hlásznyik és D. Session. 

A Vésztői Városnapok harmadik napját kulturális rendezvényekkel tarkították. A Vésztői Tájházban a Bartók Béla Népdalkör és Horváth Robi szórakoztatta a közönséget.  

A záró napon a nagyszínpadon este hat órától őrületes, fergeteges mega koncerteket láthattunk. Elsőként Kincses István és Tanítványai léptek a pódiumra, majd a The Portrait Session adott egy igazán kellemes, blues/pop/jazz koncertet.  A három nap eseményeiről láthattunk egy rövid összefoglalót, melyet a tömeg örömmel fogadott és tapssal kísért.  

Az Omega zenekara

Az est fénypontja az egyedülálló show-elemekkel tarkított, különleges, impozáns látványvilággal, lézerrel, pirotechnikával, nehéz füsttel és őrületes energiával lépett a nagyszínpadra a legendás Omega, akik Tűzvihart hoztak Vésztőre! Ötven év után újra a településen járt a hazai rockzene koronázatlan királyai, akik felejthetetlen élménnyel gazdagították a nézőközönséget! Az egyszeri és megismételhetetlen koncerten a város tombolt! 

A Vésztői Városnapokat tűzijáték zárta.  

Hatalmas köszönet illeti Vésztő Város Önkormányzatát, akik lehetővé tették, hogy a Vésztői Városnapok tizennyolcadik alkalommal is megrendezésre kerüljön. Külön köszönet a Sinka István Művelődési Központ Népfőiskola és Városi Könyvtár minden egyes dolgozójának, a Vésztői Városüzem összes alkalmazottjának és a közmunkásoknak. Köszönet a vésztői polgárőröknek, akik figyeltek a biztonságra. Köszönet az összes szponzornak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a 2019-es Vésztői Városnap. Köszönet mindenkinek, aki részt vállalt a tizennyolcadik városnapi munkában! 

 További képeket az alábbi linken találnak!

Videó az alábbi link alatt!