A Tokiói Világbajnokság fekvenyomóit köszöntötte Vésztő

Országunk szegletében, Vésztőn található a töretlen sikerekkel rendelkező  Marvel Team SE, amely nem egy világbajnokot, országos csúcstartókat, szuper erőnléttel rendelkező profi, tehetséges, felkészült fekvenyomókat adott már kis hazánknak. Méltán lehetünk büszkék a település erőemberei, mert az idei évben remekeltek nemcsak a hazai országos versenyeken, hanem a tokiói világbajnokságon is!

A 2019. május 18. és 25. között megrendezett Fekvenyomó világbajnokságon ifjúsági, junior, nyílt és masters erőemelők mérettették meg magukat. A világbajnokságon több mint 1200-an mérték össze erejüket. A nemzeti együttessel együtt tizenkét Békés megyei sportember tartott Japánba, hogy bizonyítson. És igen… bizonyítottak a vésztői fiatalemberek és hölgyek, hogy kiemelkedő tehetségüket, erejüket, családi, baráti, valamint a város vezetése által kapott bátorítás és támogatás nem hiábavaló, hiszen két arannyal, egy ezüst és egy bronzéremmel tértek haza.

Molnár Sándor, a település első embere 2019. június 01-én szűk körben köszöntötte a versenyzőket a Vésztő Városi Önkormányzat dísztermében. Mint mondta: „a legnagyobb elismerés, amit ott kaptunk Tokióban az, hogy a magyar Himnusz többször is felszólalhatott, és nagyon-nagyon sokan büszkék voltak a magyar csapatra. Azt gondolom, hogy ez a töretlen siker sorozat, ami évek óta tart a Marvel Teamnél, igazolja, hogy kitartó munkával, kitartó tevékenységgel, edzéssel, nagyon sok mindent el lehet érni.” A polgármester úr kiemelte köszöntőjében, hogy a település nevében köszöni, hogy ennyire sikeres és kitartó csapatot tudhat magáénak a város és bízik benne, hogy a közeljövőben felépülő Sportcsarnokban már jobb technikai feltételekkel készülhetnek a hazai és világversenyekre a Marvel Team tagjai!

A képen: Csongrádi Imréné, Balog Nátán, Csüllög Béla, Szabó Gézáné, Balogh Nátán, Molnár Sándor, Szabó Lili, Mikó Imre és Cserna János

Molnár Sándor polgármester, Szabó Gézáné alpolgármester asszonnyal együtt adta át az elismerő okleveleket. Az oklevelek átadásán részt vett Berke Lóránd csapatkapitány; Cserna János világbajnok; Balog Nátán világbajnok; Szabó Lili; Csüllög Béla; Csongrádi Imréné és Mikó Imre. Minden versenyzőt külön, szép gondolatokkal köszöntötték a település vezetői, majd elismerő, lelkesítő gondolatokkal bátorították, ösztönözték Vésztő bajnokait, hogy a közeljövőben is hasonló eredményekkel öregbítsék a település jó hírnevét.

Berke Lóránd egy igazi, japán itallal honorálta meg a város vezetőjének a támogatást.

A szombat délutáni ünnepség itt még nem ért véget. A hosszú, fárasztó utazást, a rengeteg élményt a Vésztői Tájházban osztották meg egymás- és családtagjaik, barátaik körében a csapat versenyzői. Az esős, szombat délutáni lélekpihentető közös beszélgetések, a jókedv, a finom étel és a szórakozás volt a főszereplő ezen estén.

A vésztői Marvel Team SE. eredményei a Tokióban megrendezett Fekvenyomó világbajnokságon:

Berke Lóránd a masters korosztályban 105 kg-os súlycsoportban 187,5 kg nyomással a 6. helyen végzett. Itt el kell mondani, hogy Lóránd a verseny előtt lesérült, ezért nem sikerült a dobogó legtetejére állnia.

Cserna Jánosnak bravúros küzdelemben sikerült megvédenie világbajnoki címét. A 217 kg-os teljesítményével érdemelte ki az aranyérmet. A Masters2-es korosztály +120 kg-os súlycsoportjában 295 kg-os eredményével ezüstérmes lett, de idehaza új országos csúcsot sikerült ezzel beállítania ezzel az eredménnyel.

Balog Nátán a Marvel Team SE felnőtt junior versenyzője 74 kg-os kategóriában 18 évesen elképesztő 225 kg-os új, felnőtt országos csúcsot ért el és világbajnokként is a dobogó tetejére állhatott.

Csongrádi Imréné a Masters2-es korosztályában 84 kg-os súlycsoportban indult.  A felnőtt, női versenyzők között a legerősebb gyakorlatával 80 kg-ig jutott, ami a bronzérmet jelentette számára világbajnokságon.

Mikó Imre a világbajnoki lista 6. helyét szerezte meg a Masters2-es korosztályban. 105 kilójával 150 kg-ot sikerült kinyomnia a legelső világversenyén.

Szívós Ádám a felnőtt 83 kg-os kategóriában 170 kg-os összteljesítményével a 10. helyezést sikerült elérnie.

Cserna Petra 47,5 kg-os súlykategóriában a 60 kg-os teljesítményével a negyedik, míg Szabó Lili 63 kg-os súlykategóriában a 70 kg-os eredményével a hetedik helyet szerezte meg.

Nemes Róbert 11. helyezést ért el a tokiói felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságon 93 kg-os kategóriában 182,5 kg-al új egyéni csúcsával.

Csüllög Béla a 9. helyezést érte el a tokiói világbajnokságon +120 kg-os kategóriában 202,5kg-os remek eredményével.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

További képeket Facebook oldalunkon találnak!