Kitüntetések, diplomák és elismerések várták a kimagasló teljesítménnyel oktató pedagógusokat

Pedagógusait ünnepelte Vésztő városa 2019. május 30-án a Sinka István Művelődési Központban. Egy szál virág, kitüntetések, diplomák, virágcsokrok és zenés-szórakoztató előadás várta Vésztőn a pedagógusokat. A Vésztői Négyszínvirág Óvoda, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kis Bálint Református Általános Iskola pedagógusai vettek részt a megható rendezvényen.  

Az 1952 óta ünnepelt Pedagógusnapra országszerte mindenhol megemlékeznek. Megemlékezik és ünnepel minden település, mert mi magunk és gyermekeink tudásunkat, tehetségünket, kitartásunkat, magaviseletünket tanárainknak, mentorainknak köszönhetjük. Nekik köszönhetjük a legtöbben, hogy milyen emberekké válunk. Ők azok, akik a bölcsődétől kezdve, az óvodán és az iskolán át osztályoznak, bátorítanak, ha kell, szidnak minket, de mindig szem előtt tartják fő céljukat, hogy minden egyes nappal egyre jobb emberekké váljunk, akik megfelelő ismeretekkel lépnek ki a nagy betűs életbe!

A képen: Molnár Sándor polgármester

Vésztő város polgármestere, Molnár Sándor nagy tisztelettel köszöntött minden megjelent pedagógust, majd a Vésztő Városi Önkormányzat nevében kitüntetéseket és diplomákat adott át.

Az Önkormányzat által vasdiplomát kapott Szántó Lajosné. Szintén vasdiplomában részesült Oskó László úr. Aranydiplomát kapott Hunyadi Györgyné és Varga Béláné. Negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonuló pedagógusaira gondolt a város.  Idén búcsúzik a szakmától Pákozdi Károlyné, Krajcsó Györgyné, Tölcsér Jánosné és Szabóné Bottyán Judit. A “Vésztő Közneveléséért” kitüntetés cím birtoka Petrusánné Bányai Mária lett.

Ezt követően a Vésztői Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde intézményvezető asszonya Pardi Gézáné, valamint a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgató asszonya Tölcsér Jánosné néhány pedagógusát szakmai díjban jutalmazta a kimagasló oktató-nevelő tevékenységéért. Természetesen minden díjazott vastapsban részesült. Többen, meghatódva a szép gondolatoktól öröm könnyeikkel küszködtek.

A képen: Dolák-Saly Róbert

Az elismerések átadása után a főszerep a jókedvé volt! Meghívott fellépőként köszönthettük a településen Dolák-Saly Róbertet, a L’art pour l’art Társulat tagját, aki szórakoztató műsorával örvendeztetett meg mindenkit. A műsor után finom vacsora következett!

Ezúton gratulálunk a díjazottaknak és kívánunk minden pedagógus számára sikeres, kitartó és eredményes munkát!

További képeket Facebook oldalunkon találnak!