Kamionosok is részt vettek az emléktornán – Megrendezték a XXVI. Mikó István Kézilabda Emléktornát

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Mikó István Kézilabda Emléktornát Vésztőn, 2019. április 27-én szombaton a gimnázium udvarán. Habár az idő nem volt a legkedvezőbb a barátságos összecsapáshoz, mégis minden csapat és a szurkolók lelkesedése kárpótolta jó hangulatával a megjelenteket. A Mikó kupa koszorúzással kezdődött a Vésztő Városi Sporttelepen, ahol ünnepi köszöntőt és lelkesítőt mondott a település első embere, Molnár Sándor polgármester, valamint Pap Ferenc főszervező. 

Idén négy csapat mérte össze tudását. A csapatok vegyes összetételűek voltak.  A vándorkupát a Vésztő Városi Önkormányzat segítségével vásárolták és készítették el, melyet ma a győztes csapat kap meg.  Emellett a legjobb mezőnyjátékos, a legjobb góllövő és a legjobb kapus is kap egy vándorkupát. 

Pap Ferenc, főszervező

Pap Ferenc elmondása szerint azért fontos a mai rendezvény, mert “Sajnos a kézilabdásaink közül nagyon sokan elhunytak. Mikó István, a legjobb csapatjátékosunk volt, ő volt a csapatnak az ásza. Már a halálakor elterveztük 26 éve, hogy megrendezzük a Mikó István Emléktornát. Ez a négy csapat, ami most is itt van, minden évben megjelenik. Szívügyünknek tekintjük, hogy erre a kupára minden évben megemlékezzünk!”  

Szerencsére az eső elállt, a nap is kisütött a szervezők és a játékosok nagy örömére, így a meccs is elkezdődött a kézilabda pályán. A meccsek 2*15 percesek voltak. Szenzációs védéseket, bravúros dobásokat és fordulatos félidőket láthattunk! A szurkolók hajrával és tapssal biztatták a versenyzőket! 

Természetesen az emléktorna után a játékosokat a jól megérdemelt házi alkoholos nedűk és sült kolbász várta!

További képeket Facebook oldalunkon találnak!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1550715688394645&type=3&sfnsw=cl