Versektől hangos a Sinka István Művelődési Központ! – Huszonhatodik alkalommal került megrendezésre a területi versmondó verseny

József Attila idézettel nyitotta meg Tölcsér Jánosné, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgató asszonya a XXVI. Területi versmondó versenyt. József Attila születésének napján, április 11-én ünnepeljük hazánkban a költészet napját már 1964 óta. A Szabó Pál Általános Iskola minden év áprilisának utolsó péntekén területi versmondó versennyel tiszteleg a költő emléke előtt.  

A huszonhatodik alkalommal megrendezett versenyen az általános iskolás diákok egy kötelező és egy szabadon választott verssel vettek részt a rendezvényen. Hetvenkét alsós, míg huszonkilenc felsős diák mutatja meg tehetségét a mai napon. Tizenhárom iskolából, tizenegy településről érkeztek a versenyzők.  Az igazgató asszony elmondása szerint fontos, hogy a gyerekek megszeressék a verseket! Az eseményen részt vett Vésztő Város Önkormányzatának képviseletében Szabó Gézáné alpolgármester asszony is. Külön köszöntötték a Tehetséges Diákokért Alapítvány Kuratóriumi tagjait, felkészítő pedagógusokat, és a kísérőket, szurkoló szülőket.

A verseny megkezdése előtt az első osztályosok Hajdú Ilona tanító vezetésével népi játékokat, csúfolódókat adtak elő, majd Mahovics Tamás néptáncpedagógus felkészítésével sárréti táncokat mutattak be a néptáncos diákok. A versenyre érkezők ajándékban részesültek a Szabó Pál Általános Iskola jóvoltából. 

 És, hogy a nap még szebb legyen a csemeték számára, játszóház és műsorok várják a kicsiket és nagyokat! Kora délután Komlósi Kata békéscsabai színművész gyermekműsorral szórakoztatja a diákokat és a látogatókat. 

Kívánunk mindenkinek kellemes kikapcsolódást és jó versenyzést!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1549931205139760&type=3&sfnsw=cl