Átadásra került a Semmelweis utcai játszótér Szeghalmon

2019. április 18-án került átadásra Szeghalmon a Semmelweis utcai játszótér. Az átadón ünnepi beszédet mondott Takács Istvánné, egykori testnevelő tanár, a szeghalmi Oktatási-Kulturális- és Sport Bizottság képviselő tagja. Beszédében elmondta, hogy két okból is fontos a rendezvény. Egyrészt, mert végre birtokba vehetik a gyerekek a játszóteret, másrészt pedig Szeghalom 35 éve Város, így a “SZEGHALOM, AZ ÉN VÁROSOM” címmel meghirdetett rajzpályázat díj átadásaira került sor.  A képviselő asszony beszéde után jelképesen is átadták a játszóteret. A játszótér közel négy hónapig épült. A játszótér – közösségi tér kialakítására egy EFOP-os pályázat által került sor, amelynek értéke közel 20 millió Forint volt.  

A nemzeti színű szalag átvágása után színvonalas előadást láthattunk a Nívódíjas Szeghalmi Mazsorett Együttestől.  

A „SZEGHALOM, AZ ÉN VÁROSOM” nevű rajzpályázatra több mint 200 műalkotás érkezett a hivatal felé. A szakmai zsűrinek minden bizonnyal nagyon nehéz dolga volt. Három csoportban díjazták a gyermekeket, mégpedig óvodás, alsó és felső tagozatos diák. Az óvódások között a Szivárvány Óvoda-Mókus Csoportja csoportos kupont kapott a Várhelyi Táborba.
Az alsó tagozatos osztályok közül kiemelkedően teljesített a 3/C osztály, így ők csoportos belépőt kaptak a Debreceni Állat-és Növénykertbe. A harmadik kategóriában a felső tagozatosok közül a 6/A osztály kapott díjat, amely által elmehetnek és megtekinthetik a Szarvasi Mini Magyarország Makettpark és Arborétumot. A szakmai zsűri, valamint a polgármester Macsári József két különdíjat is kiosztott. Az alsó tagozatos 4/A. Osztály és a kis létszámú osztály az Ambrus mozgóba kapott kupont egy filmvetítésre.  

A délelőtt természetesen nem telt el játék és móka nélkül. Gratulálunk minden osztálynak! Reméljük, hogy a város apraja-nagyja örömét leli a játszótérben!  

Rövid videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2170501133032358&type=3&sfnsw=cl