Euroexam Nyelvvizsga központ lett a Péter András Gimnázium!

2019. január 10-től Euroexam International akkreditált nemzetközi nyelvvizsga központ lett Szeghalmon a Péter András Gimnázium és Kollégium. Az ünnepélyes átadásra 2019. április 10-én került sor. Az átadón részt vett Macsári József, Szeghalom Város polgármestere, valamint Somogyiné Ambrus Erika intézményvezető asszony.  

Az Euroexam Nyelvvizsgaközpont 2018-ban együttműködési megállapodást kötött a Gyulai Tankerülettel, amelyben új nyelvvizsga helyszínéül választották a szeghalmi gimnáziumot. Az Oktatási Hivatal engedélyével ettől az évtől kezdődően a szeghalmi és a környéki diákok, alap, közép és felsőfokon nyelvvizsgázhatnak német, illetve angol nyelvből. A hátrányos helyzetben lévő kistérségünkben eddig idő- és pénzköltséges utakat kellett megtenni a diákoknak, ha nyelvvizsgázni szerettek volna. Erre mostantól lehetőségük van Szeghalmon. Továbbá ez azért is különösen fontos, mert 2020-tól kezdve a felsőoktatásba történő felvételhez alapkövetelmény a B2-es szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy az azzal egyenértékű okirat, illetve legalább egy emelt szintű érettségi vizsga. 

Rádai Péter, az Euroexam International munkatársa beszélt a vizsgázóknak az Euroexam B2-es nyelvvizsga minden feladatáról, hogy minél hatékonyabban készüljenek és minél jobb eredményeket érjenek el a nyelvvizsgán.  Rádai Péter előadása után ünnepélyesen átadásra került a nyelvvizsgaközpont 

És, hogy miért az Euroexamot válasszák? Mert mindenhol érvényes, államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt ad, valamint angol és német nyelvű nemzetközi oklevelet!  

 Rövid összefoglalónkat az alábbi linken tekinthetik meg!