Nagy sikerrel zárult Vésztőn az elődöntő!

Nagy sikerrel zárult Vésztőn, a Sinka István Művelődési Központban megrendezésre került Kelet-magyarországi Fekvenyomó Diákolimpia 2019. február 16-án, 83 versenyzővel az élen! A versenyre érkeztek többek között Szolnokról, Debrecenből, Berettyóújfaluból, Orosházáról, Gyuláról és természetesen a vésztői Szabó Pál Általános Iskola növendékei is részt vettek a megmérettetésen.  

Az eseményt, Vésztő Város polgármestere, Molnár Sándor nyitotta meg, aki köszöntét fejezte ki a félkészítőknek és a családtagoknak, hogy támogatják a diákokat ebben a sportágban, valamint kifejezte reményét, hogy két év múlva már a Vésztőn kialakított új sportkomplexumban rendezhetik meg ezt a nagyszabású elődöntőt.  Molnár Sándor beszédében kiemelte, hogy – ez a sportág mára egy olyan szintre ért, amely kiemelkedő Vésztő Városában is, és az eddig elért kiemelkedő eredményekért köszönet illeti a helyi sportegyesületet a Marvel Team SE-t és vezetőjüket, Berke Lórándot. 

A diákok fekvenyomó gyakorlatát a Magyar Erőemelő Szövetség elsőosztályú, és minősített bírói értékelték.  A versenybírók: Rónaszéki András elsőosztályú bíró, Musztafa Imre elsőosztályú bíró, Dávid Tamás elsőosztályú bíró; Szűcs Sándor minősített bíró; Otlokán Mihály minősített bíró és Dr. Balogh Imre minősített bíró. Dávid Tamás bíró ismertette a helyes fekvenyomás elemeit, amelyet Balog Nátán, a vésztői Marvel Team SE. versenyzője, ifjúsági fekvenyomó világbajnok, Európa-bajnok mutatott be a nagyközönségnek. A mérlegelés után megkezdődött a verseny! Elsőként a női, majd a férfi versenyzők fekvenyomását láthattuk. A verseny végig jó hangulatban telt, bár a gyerekeken látszódott a verseny miatti feszültség. Sajnos nem mindenkinek sikerült a kívánt súlyt kinyomni, de ez nem szegte kedvét a fiataloknak, hogy újra próbálkozzanak!  

A vésztői Szabó Pál Általános Iskola eredetileg tizenegy diákkal készült a versenyre. Sajnos hárman megsérültek, és nem tudtak részt venni a megmérettetésen. Berke Lóránd fő-szervező, mint  mondta, nagyon örül a diákjai eredményeinek, mert volt olyan köztük, aki először vett részt ezen a versenyen, továbbá elárulta, hogy hatalmas öröm számára, hogy évről-évre egyre többen vesznek részt az elődöntőn!

A verseny végén a bírók összesítették az eredményeket, majd megkezdődött a várva-várt eredményhirdetés. Természetesen minden résztvevő diák kapott elismerő oklevelet.  A diákokat a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Rónaszéki András és Vésztő Város alpolgármester asszonya, Szabó Gézáné díjazta.Az elődöntő ismét nagy sikerrel zárult Vésztőn. A szervezésért és a segítségért köszöntet illeti Berke Lórándot, pedagógust, továbbá Vésztő Város Önkormányzatát, a Sinka István Művelődési Központ munkatársait és a Vésztői Városüzem dolgozóit.  

Gratulálunk minden versenyzőnek! Reméljük, jövőre még többen vesznek részt az elődöntőn!  

Az eseményről rövid videó összefoglalónkat az alábbi linken tekintheti meg!