KSTV – SAJTMANUFAKTÚRA KFT. TEJFELDOLGOZÓ ÜZEM ÁTADÓ VÉSZTŐ

A hatósági engedélyek beszerzését követően megkezdheti működését Vésztőn a Sajtmanufaktúra Kft. tejfeldolgozó üzeme.

A kormány és a belügyminisztérium támogatásával a Magas Hozzáadott Értékű Közfoglalkoztatási Program keretében valósult meg a tejfeldolgozó üzem, amely révén öt munkahely jött létre. A Kóti úti volt iskola épülete kihasználatlan volt. Az épületben elegendő hely volt arra, hogy kialakítsák a szükséges helységeket.

Kovács József országgyűlési képviselő Vésztő szemmel látható fejlődését emelte ki. Mint mondta, „értékteremtő munka zajlik, egyre többen tudnak elhelyezkedni a versenyszférában”.

„Néhány éve zöldség és gyümölcsfeldolgozó üzemet is beindítottak, az most szociális szövetkezet keretein belül működik” – mondta Molnár Sándor, Vésztő polgármestere. A városvezető elismerte, hogy a Sajtmanufaktúra Kft.-t nemrég hozta létre az Önkormányzat. Ez a város ötödik gazdasági társasága. Hangsúlyozta a munkahelyteremtés fontosságát, és hogy a közfoglalkoztatásból kilépő dolgozókat versenyképes jövedelemhez juttassák, ösztönözve őket a teljesítményre.

Dr. Hoffman Imre, a belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelte: „a közfoglalkoztatás csupán átmeneti foglalkoztatás, és ezt a számok is visszaigazolták, ugyanis ami 2016-ban 223 ezren, addig az első négy hónapban 150 ezren dolgoztak a közfoglalkoztatásban”.

Kérjük, tekintsék meg az átadóról készült összeállításunkat:

Írta: Kiss Adrienn