Lakhatatlanná vált a leégett vésztői családi ház

Egy valóságos rémálom vette kezdetét Balogh Katalin és családja életében. A részletre fizetett, összkomfortos, felújított házuk január 22-én leégett. A házban két felnőtt és öt gyermek élt. A gyermekek, Szebasztián, Ketrin, Raffael, Alexander és Jennifer jelenleg biztonságban vannak a nagyszülőknél, a szülők Katalin és Zoltán lakhatási helyzete bizonytalan.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján 21:45-kor érkezett a bejelentés, hogy Vésztőn a Móra Ferenc utca 5. alatti lakóingatlan lángokban áll. A Szeghalmi Hivatásos Tűzoltók három gépjárművel vonultak ki a helyszínre. Az egységek kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett, a tüzet három sugárral oltották el. Az oltási munkálatok során két darab gázpalackot hoztak ki a hivatásos tűzoltók az épületből, amelyek hőhatásnak voltak kitéve, ezért ezeket visszahűtötték. Sajnos a család egyik kiskutyáját már nem sikerült időben kimenteni a lángok közül.

A házban hat személy tartózkodott, egy felnőtt, illetve öt gyermek. Az édesapa, Csák Zoltán bátorságának köszönhetően személyi sérülés nem történt. A házra nem volt lakásbiztosítás kötve.

A család minden támogatást megkap a Vésztői Önkormányzattól, hogy biztonságban tudják újrakezdeni az életüket.

Videónkat itt tekinthetik meg!

Az alábbi számlaszámon tudnak pénzbeli segítséget nyújtani a család számára: OTP 11773339-01658091