Életmentő applikáció segíti a segélyhívásunkat!

Az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány új mobilapplikációval rukkolt el, amely életeket menthet, valamint gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást! Az Életmentő elnevezésű applikáció nemcsak a mentők, de a betegek szempontjából is nagy segítség lehet a bajban!  

Az ÉletMentő alkalmazás előnye, hogy tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, melyeket segélyhívás során a mentők számára rendelkezésére bocsát. Az ÉletMentő applikáció hívásai szintén a klasszikusnak tartott segélyhívást teszi ki, de a hívások alkalmával a bejelentéskor a monitoron egy digitális adatcsomag jelenik meg. 

Az applikáció letöltése után a tulajdonos nevét, e-mail és telefon elérhetőségét, valamint a TAJ-számát kéri az orvosi azonosításhoz. A regisztrációt egy aktiváló kóddal kell megerősíteni. A sikeres regisztrációt követően a profilunkat elkészíthetjük, melyben megadhatjuk, ha egészségügyi panaszainkat, vagy a legközelebbi hozzátartozó telefonszámát is, akit baj esetén értesíthetnek 

Több kiegészítő funkciót is tartalmaz az applikáció: POI adatbázissal rendelkezik, így a felhasználóhoz megtalálhatják a legközelebb eső gyógyszertárakat, kórházakat, defibrillátorok elérhetőségeit, valamint egy általános elsősegélynyújtó kisokos is rendelkezésre áll. Az ÉletMentő applikáció eddig Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is sikeres működést ért el. Az ÉletMentő applikáció ingyenesen elérhető. 

Androidos készülékekre ide kattintva telepíthető az applikáció, míg Apple-készülékekre ide kattintva.