Interaktív előadás a régi korok gyermekjátékairól

Elképesztő, hogy mekkorát fordult a világ száz év alatt! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint szüleink, nagyszüleink régi fotói, történetei, amelyekből kiderül, hogy felmenőink milyen játéktárgyakkal szórakoztatták magukat és egymást. 

A népi játékokról tanulhattak ma a kora délutáni órákban a Szabó Pál Általános Iskola első és második osztályos tanulói a Vésztői Tájházban. A gyermekjátékok megismeréséről, mint a csontcsikóról és a bigézésről Nagy László intézményvezető, míg a mondókák és a gyermektáncok megtanulásáról Mahovics Tamás néptánc pedagógus és Nagy András Balázs intézményvezető-helyettes gondoskodott.  

Az előadások alkalmával a tanítok kíváncsiak voltak az iskolások válaszaira is, hogy milyen játékokkal játszanak manapság! Bizony, nagyon sokan számítógépeznek és nagyon keveset vannak a szabadban. Ezért alapvetően a társadalmi változások tehetők felelőssé.

Az előadás nemcsak oktató jellegű volt, hanem szórakoztató is, amelyet a gyerkőcök érdeklődően fogadtak. Hogy fáradozásaikat és részvételüket megköszönjék, a diákok számára lekváros hókiflit és finom, meleg teát készítettek a Tájház dolgozói.   

Az alábbi linken érdekességképpen régi, századfordulón használatos játékokat tekinthetik meg!   

További képeket az eseményről az alábbi linken találnak!