Megemlékezés ’56-ra és kitüntetések adományozása Vésztőn

Országszerte megemlékezések zajlottak a mai nap, hiszen az 1956. októberében békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen Magyarországon.  

Vésztőn a Református templomban Dorcsák Ignác református lelkész vezetésével közös ünnepi istentisztelet vette kezdetét, majd a Templomkertben az 1956-os emlékműnél elhelyezésre kerültek a megemlékezés koszorúi is. Ezt követően a Sinka István Művelődési Központban Kovács Tibor, körösladányi református lelkész beszédét hallgathattuk meg. Az ünnepi beszéd után Vésztő Város Önkormányzata Vésztő Városért kitüntetést adományozott Juhász Sándornak és feleségének és Juhász Sándornénak, valamint kitüntetést és pecsétgyűrűt kapott Csicsó László egykori képviselő is. A kitüntetéseket átadta Karakas Anikó, polgármester.  

A díjak átadása után a Kis Bálint Református Általános Iskola dráma tagozatos diákjai Kovács Edit tanárnő vezetésével “Maradj hűséges a földhöz!” című fantasztikus színdarabjukat tekinthettük meg 1956-ra emlékezve! 

További képeket Facebook oldalunkon találnak!