Anyák Háza Békéscsabán és Gyulán – Felújított anyaszállásokon várakozhatnak a szülők a kórházakban

Szeptember 30-tól lehet Békéscsabán és a Gyulán a kórházban újonnan kialakított anyaszálláson pihenni, várakozni a szülőknek. Az Anyák Háza Országos Program pályázatán 5 millió forintból kialakított két tagintézményben – Gyulán a Pándy Kálmán Tagkórházának Koraszülött Intenzív Centrumában és Békéscsabán a Dr. Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztályán – méltó módon kapnak a szülők, édesanyák és édesapák szállást, hogy lábadozó gyermekeik mellett lehessenek. A két Békés megyei anyaszállással együtt összesen hat Anyák Háza jött létre hazánkban.  

Gyulán a Pándy Kálmán Tagkórház PIC részlegben (Perinatális Intenzív Centrumában (Koraszülött Intenzív Centrum) és a gyermek intenzív részlegen a szülők kényelmesebb elszállásolását valósították meg, relax fotelek, ülőgarnitúrák, zuhanykabinok, beépített bútorzat elhelyezésével, függönyök- és karnisok cserével. A veszélyeztetett, koraszülött csecsemők szülei és az intenzív osztályon ápolt gyermekek családtagjai megfelelően kialakított kulturált térben tudnak várakozni és pihenni a gyermekük klinikai tartózkodási ideje alatt.  

A békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházban lévő anyaszoba is felújításra került, többek között a bútorzat lecserélésével és a helyiség klimatizálásával. A Gyermekosztályon ellátást kapó újszülöttek esetében a szoptatások közötti időkben az édesanyák megfelelő környezetben tudnak pihenni, regenerálódni.  

Ezzel együtt hat Anyák Háza biztosítja országszerte a szülők komfortos, méltó körülmények közötti tartózkodását lábadozó gyermekei mellett a gyermekkorházakban.