Megindul a Sport-és Szabadidős létesítmény kivitelezése Vésztőn! – Elhelyezésre került az időkapszula és az alapkő.

Sport- és Szabadidős létesítmény kialakítása Vésztőn elnevezésű TOP-2.1.1-es pályázat által elnyert 600 millió Forintos beruházásnak alapkőletételére került sor október 9-én a Vörösmarty utcában. A megvalósuló beruházás által nemcsak komplex szabadidős létesítmény jön létre, hanem a vésztői gyermekek számára egy uszoda, amely az egészségkultúrájukat is növelni fogja.

Az alapkőletételen részt vett Molnár Sándor polgármester; Kepenyes András a Gyulai Tankerületi Központ Gyomaendrődi Térségi irodavezetője; dr. Kovács József országgyűlési képviselő; dr. Jelenka Gyöngyi a Békés Megyei Kormányhivatal osztályvezetője; Várfi András a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke; Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és Dorcsák Ignác református lelkész.

Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere beszédében elmondta, hogy 2002 óta próbáltak sportkomplexumot létrehozni pályázatok által a településen, de csak 2016-ban sikerült nyerniük. Kiemelte, hogy a közösségi szolgáltatások, a sportok, az oktatás és részben a kultúrát is támogatja ez a beruházás, amelyre korábban nem volt lehetőség. Bízik benne, hogy a Vésztői Ipari Park beruházása és a Sport-és Szabadidős létesítmény megvalósítása által a népesség megtartó ereje növekszik a településen, és a munkanélküliek száma tovább csökken.

Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ Gyomaendrődi Térségi irodavezetője kihangsúlyozta, hogy a 2011-ben megalkotott új köznevelési törvény kiemelt figyelmet szentel a gyermekek mindennapos mozgására, amelyet a 2012-2013-as tanévtől kezdve minden intézmény köteles betartani és szabadidős tevékenységként a rendszeres sportot előtérbe helyezni, emiatt is elkötelezett a Gyulai Tankerületi Központ a mindennapos infrastrukturális sport fejlesztésesének segítésében.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy nagyon fontos ez a beruházás Vésztőn, hiszen a cél a sport, az egészség előre mozdítása és tanuszoda létrehozása a gyermekek részére.

Várfi András, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy Vésztőn mertek álmodni a fejlődés érdekében. A Területfejlesztési Operatív Program pályázatai által Vésztőre 1,8 milliárd Forint került beruházásokra.

Dorcsák Ignác református lelkész köszöntő beszéde után áldását adta a beruházásra, majd az időkapszula elhelyezésre került, vele együtt az alapkő is.

További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!