Kósa Lajos: Az építkezés a cél, nem a háborúskodás

A gyulai Vigadóban kapott helyet a 2019. szeptember 30-án megrendezett lakossági fórum, amelyen részt vett dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere; dr. Kovács József országgyűlési képviselő, valamint Kósa Lajos, politikus, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatóján kifejtette: az országban szerte 1200 induló polgármester jelöltjük van, akik együtt kívánnak dolgozni a kormánnyal azzal a céllal, hogy településük fejlődjön és hogy Magyarország 2030-ra elérje az önkormányzati rendszer átlagfejlettségében az európai átlagot. Ezt a célt csak együttműködve lehet elérni közös összefogással a kormánnyal.  

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke

Kósa Lajos elmondta, hogy a jelöltjeik számára a településük fejlődése, élhetőbbé tétele a legfontosabb cél. Az ellenzék ezzel szemben csupán a hatalomra vágyik és felesleges háborúzást, a kormány elleni gyűlölködést szítja, nem építkezik, hanem rombol. 

A politikus arról is beszámolt, hogy az ország 3177 önkormányzata közül 829 esetben indult Fidesz-KDNP-s jelölt.  Az ellenzéki pártok mindösszesen 153 településen tudtak jelöltet indítani. Kifejtette, ha a kormánypártok által támogatott, de függetlenként indulókat is számolják, akkor 1217 településen indul kormánypárti vagy általuk is támogatott jelölt, viszont az ellenzékben lévő politikusok csupán 300 településen tudott jelöltet állítani. 

Dr. Görgényi Ernő és Kósa Lajos

Rohamosan fejlődik Gyula – Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és -jelöltje (Fidesz-KDNP) arról tett említést, hogy az elmúlt öt évben felújították és korszerűsítették Gyulán az óvodákat; a Gyulai Tankerülettel együtt a négy állami fenntartású általános iskolában jelentős korszerűsítést eszközöltek, valamint az Erkel Ferenc Gimnázium és a Madaras kollégium energetikai korszerűsítése is megtörtént. A közeljövőben szeretnék a bölcsődéket, óvodákat és iskolákat tovább korszerűsíteni. Huszonegy kilométer hosszúságban újítottak fel szerte a városban kerékpárutakat és a romjaiból mentették meg az Almásy-kastélyt, amelyet 2016 óta több mint 250.000 látogató csodálhatott meg. Több mint 10 hektáron erdőt telepítettek a település északi részein, amelyet a déli-délnyugati részre kívánnak tovább terjeszteni. A polgármester további példákat felsorolva mutatta be a közeljövőben megvalósításra váró terveket.