Rákossy Balázs: A településvezető legfontosabb képessége az együttműködés

Védjük meg közös eredményeink címmel rendezett sajtótájékoztatót és lakossági fórumot Sarkad 2019. szeptember 26-án, csütörtökön a Művelődési Központban. A lakossági fórumon részt vett a város első embere, dr. Mokán István; a térség országgyűlési képviselője dr. Kovács József és meghívott előadóként az uniós források felhasználásáról beszélt Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.  

Dr. Mokán István, Sarkad város polgármestere örömmel tudatta, hogy az elmúlt öt évben békés, sikeres közéletet sikerült kovácsolnia közös összefogással a helyiekkel, valamint adósság- és hitelmentességet értek el kiegyensúlyozott költségvetéssel. Beszédében kiemelte, hogy ez a sikeresség a magyar kormánynak köszönhető, hiszen a településen a fejlesztések értéke elérte a 10 milliárd Forintot, amit más korábbi ciklusban soha nem sikerült elérnie a városnak.

Rákossy Balázs államtitkár kiemelte, hogy az önkormányzati választásokig már nem sok időnk van és ez a választás sokkal fontosabb, mint az országgyűlési vagy európai uniós választás, hiszen ez közvetlen kihat a településen élők mindennapjaira. Az államtitkár a fórumon kifejtette, hogy Magyarországra a 2014 és 2020 között zajló európai uniós ciklusban 12 ezer milliárd Forint érkezett. A felhasználással kapcsolatban elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások foglalkoztatási lehetőségeit növelték, valamint az önkormányzatok saját döntéseik alapján a régóta esedékes beruházásokra fordíthatták az érkező támogatásokat. Csökkent a munkanélküliség, és ezzel párhuzamosan nőtt a foglalkoztatottak száma. 

Rohamosan fejlődik Sarkad: Dr. Mokán István arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a településen nemrég átadásra került egy 60 férőhelyes bölcsőde; készül a körforgalom; az Epreskerti utcai óvodát energetikailag korszerűsítették, valamint a napokban adják át a modernizált polgármesteri hivatalt is. 

Köszönjük a képet Lehoczky Péternek!