Az elhízás és annak veszélyei – Interjú Dr. Bács Stefánnal

Mit tart a világ ma a legnagyobb problémának, ami betegségek kialakulásához vezethet? Nos, ha Ön most valami nagyon komoly betegségre, vírusra gondol, igaza van, de mindenképp meg kell említeni az elhízást. Mindenki szenvedett már némi súlyfeleslegtől. Valaki többtől, valaki kevesebbtől, van olyan, aki folyamatosan szenved a plusz kilóktól, és olyan is akad, akinek nem okoz gondot, ha némi zsírpárnácska ott feszít a testén. 

Egy 2016-os tanulmány alapján, globális szinten az elhízottak, túltápláltak, többségbe kerültek a Földön az alultápláltakhoz képest. Negyven évvel ezelőtt még az alultápláltak száma kétszerese volt az elhízottaknak” – olvasható a tanulmányban.

Kép forrása: Internet

A magyarországi adatok is elkeserítőek, és az is szomorú, hogy ma Magyarországon az elhízott gyerekek száma egyre növekszik. Az elhízott kisgyerek plusz kilói miatt ügyetlenül mozog, akit az iskolában csúfolhatnak emiatt, és ez lelki sérülésekhez is vezethet. Ami egykor szépséghibának tűnt, az serdülőkorra és felnőttkorra egyéb kóros megbetegedések kiindulópontja lehet. Dr. Bács Stefánt, dévaványai háziorvost kérdeztük az elhízásról, annak tüneteiről, okairól és a kialakuló betegségekről és a megfelelő táplálkozásról! 

Videó az alábbi link alatt!