Negyven év az oktatás-nevelés szolgálatában – Búcsúzik szeretett igazgatójától a Szabó Pál Általános Iskola

Egy jó tanár sokszor olyan, mint egy második szülő, aki, ha kell óv, ha kell megdorgál és kiabál, de mindig ott van, segít és egyengeti az utunkat. 2019. június 14-én utoljára szóltak hosszan a csengők Tölcsér Jánosné számára. Örömmel, boldogsággal, meghatódottsággal, könnyekkel a szemekben és szomorúsággal az arcokon álltak a diákok és a pedagógusok a Szabó Pál Általános Iskola aulájában, akik közös meglepetést szerveztek az utolsó tanítási napra. Tölcsér Jánosné, a Szabó Pál Általános Iskola intézményvezető asszonya nyugdíjba vonul, így búcsúzik a diákoktól és a nevelő-testülettől.

Az igazgató asszony számára az iskola minden diákja egy közös énekkel készült, amely hangosan zengett, majd megható gondolatokat és köszönetet hallottunk Szabó Imre olvasatában. A tanító nő könnyekig hatva nézte a diákokat és elmondta, hogy számára az életet jelentik a gyermekek és ha újra választania kellene, ma is ezt a gyönyörű és sokszor nehéz hivatást választaná!

Tölcsér Jánosné, igazgató asszony

A köszöntések és a gyönyörű virágok ajándékozása után, ma tartotta meg utolsó tanítási óráját Tölcsér Jánosné a harmadik osztályos lurkóknak. A rendhagyó matematika órán az igazgató asszony öregdiákjai is részt vettek, akiket elsőként tanított pályafutása alatt. Az eseményt még szebbé varázsolta egy egykori öregdiák szívhez szóló levele, aki szeretettel gondol vissza régi tanítójára!  

Habár Tölcsér Jánosné nyugdíjba vonul, továbbra is részt vállal az iskola és Vésztő közösségi életében! Kívánunk boldog nyugdíjas éveket!