“Felelősségtudat, szorgalom és önzetlenség” – Pedagógusait köszöntötte Szeghalom városa

Ünnepélyes keretek között köszöntötte Szeghalom városa 2019. június 07-én a településen dolgozó pedagógusokat, intézményvezetőket a Szeghalom Városi Polgármesteri Hivatalban.  

Liszi Melinda, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze Radnóti Miklós: Sem emlék, sem varázslat című versével kápráztatta el a nézőközönséget, majd Macsári József polgármester Gárdonyi Géza szavaival köszöntötte a megjelent pedagógusokat, intézményvezetőket, képviselő-testületi tagokat, vendégeket.

Macsári József, Szeghalom város polgármestere

A polgármester úr köszöntőjében kiemelte, hogy nagyon-nagyra becsüli a pedagógusok áldozatos munkáját. A polgármester azt is elismerte, hogy egyre több olyan gyermek van, akivel egyénileg kell különböző lelki, szociális és egyéb problémák miatt foglalkozni, ami plusz feladatot jelent az oktatók számára. Macsári József továbbá elmondta, hogy a felelősségtudat, a szorgalom és az önzetlenség a legfontosabb útravaló, amit a pedagógusnap után hazavihet mindenki, hiszen ezek nélkül nem létezik igazi közösség.  

A polgármester úr megható köszöntője után díjátadás következett, mellyel Szeghalom városa köszönetet mond egy pedagógus számára, aki hosszú évek óta, kitartó, példaértékű munkát végez. A 2019-es évben Szeghalom Város Önkormányzata Katiné Szécsi Judit tanárnőt részesítette elismerésben kiváló pedagógusi munkájáért, aki meghatódva mondott köszönetet az elismerésért.

 

A kitüntetések sora itt még nem ért véget. Hatvanöt évvel ezelőtt szerezte diplomáját Fekete Istvánné, nyugalmazott tanárnő, egykori intézményvezető, Szeghalom város díszpolgára, aki Vasdiplomában részesült.  

A pedagógusnapot Elek Ferencné, képviselő asszony köszönő szavaival és a Szózat közös eléneklésével zárták le.  

 További képeket Facebook oldalunkon talál!

Videónkat az alábbi link alatt tekintheti meg!