Páratlan kulturális kincsként tündökölt a Pünkösdi Sokadalom – Rendhagyó programok várták a kilátogatókat a IX. Platán Pikniken

Ünnepi nagyrendezvény várta Vésztőn a pünkösdi hosszú hétvégén a kilátogató vendégeket 2019. június 10-én a Templomkertben. A kilencedik alkalommal megtartott Platán Pikniken kicsik és nagyok, családosok egyaránt jól érezhették magukat. Az ingyenes Pünkösdi Sokadalomban kulturális programokkal szórakoztatták a nézőket, valamint ingyenes vérnyomás és vércukorszintmérés, elsősegély bemutató, ugrálóvár, főzőverseny, rajzverseny, gyöngyözés, makramé, körmön fonás, festés és sok más érdekes program várta az érdeklődőket. A rendezvény műsorvezetője Litinec Csilla volt. 

A Pünkösdi Sokadalom alatt gasztrokereskedők és kézművesek is kitelepültek. A kilencedik Platán Piknik rendhagyó Istentisztelettel kezdődött a Református Templomban, majd a nagyszínpadon kulturális rendezvényeket tekinthettünk meg. Először a Bartók Béla Népdalkör és a Vésztői csicsergők léptek fel Tóth Gyula vezetésével. Őket követte szórakoztató pünkösdi köszöntőjével a Talléros zenekar, majd a színpadon a Sárréti táncegyüttest láthattuk, melynek vezetői Farkas Tamás és Farkas Ágnes. Püspökladányból a Sárréti népi együttes Bihari pásztordalokat és Madocsai katonadalokat énekelt a nagyközönség számára. 

A Kis Bálint Református Általános Iskola 4. osztályos néptáncosai kalocsai táncokkal ékesítették a rendezvényt, majd a békéscsabai Körösparti junior fúvós zenekar 25 tagjának előadását hallgathattuk meg Domokos Balázs vezetésével. A kulturális programok végén a rajz, vers- és prózaíró versenyre beérkezett műveket hirdették ki és díjazták.  

A Pünkösdi Sokadalmat ünnepzáró áhítat zárta.

További képeket Facebook oldalunkon talál!

Videónkat az alábbi linken tekintheti meg!