Kulturális programok a másság elfogadására

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának Diákönkormányzata “Elfogadás – Együtt – Közösen” címmel tartott 2019. május 14-én záró előadást a vésztői Sinka István Művelődési Központban. A program a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium, valamint a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum között született meg, ezzel csatlakozva a sérült emberek elfogadását segítő kezdeményezéshez. A főszervező Dányi Dorina volt.  

A meghívottak között szerepelt Molnár Sándor Vésztő város polgármestere; Détárné Molnár Andrea a Szeghalmi Járási Hivatal hivatalvezetője; Dr. Zolnai Richárd a Békés megyei Kormányhivatal osztályvezetője; Dr. Mogyorósi Edit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei kirendeltségének főosztályvezető asszonya; Skultiné Barna Anita, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium igazgatója; Deák-Ökrös Nóra, a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői kirendeltségének vezetője; Nagy László a Nyitott Szemmel Alapítvány Kuratóriumának elnöke; Nagyné Kovács Ilona, a Sérült Gyerekekért Egyesület munkatársa és Csősz Ferenc a Sinka István Művelődési Központ igazgatója. 

A képen Molnár Sándor.

Molnár Sándor Vésztő város polgármestere, mint mondta a rendezvény önmagáért beszél és büszkék arra, hogy több olyan intézmény is található a településen, amelyet a lakosság teljes mértékben elfogadott. Továbbá kiemelte, hogy a másság színesíti a közösséget és ezen intézmények lakói folyamatos fellépői a Vésztőn megrendezésre kerülő programoknak, eseményeknek, valamint munkaerőként is számíthat rájuk az önkormányzat, mert kisebb-nagyobb feladatokat ezen szervezetek lakói végeznek el a településen.  

A Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium színjátszó csoportjának mentora – Szabó Lajos – segítségével a diákok “Mátyás király felesége” címmel adták elő komikus darabjukat.  

Lipcsei Balázs és Bereczki Andrea a Békési Belencéres Néptáncegyüttes tagjai győrfalvi legényes, csárdás és szapora táncokat mutattak be. A néptánc után a Kemény Gitárklub mini koncertjét, majd a Nefelejcs Zenekar könnyed, bulizósretro válogatását hallgathattuk meg. Két gyönyörű vers után, Máté Roland szívmelengető üzenetét olvasta fel a jelenlevőknek Dányi Dorina. A közönség ennek örömére “Szeretünk Roland!” felkiáltással válaszolt videóüzenetben a műsorvezető számára!  

A képen Deák-Ökrös Nóra.

Skultiné Barna Anita igazgató asszony meghatódva köszönte meg a rendezvényt a diákoknak és Vésztőnek! Végül Deák-Ökrös Nóra, a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői kirendeltségének vezetője zárta be a rendezvényt. Mint mondta, fő alappillérük az integráció. Kiemelte, hogy a városban nincsenek olyan rendezvények, ahol ne szerepelnének és nagyon örül, hogy elkezdődött egy folyamat, melyben már megyei szinten is megmutatkozik intézményük és munkásságuk.  

A rendezvényt állófogadás zárta.  

További képeket az alábbi linken tekinthetnek meg!

Videó az alábbi link alatt!