Lakossági fórum várta a sarkadiakat – Gál Kinga EP képviselő tartott előadást a május 26-i választások fontosságáról

Lakossági fórum várta az érdeklődőket Sarkadon 2019. május 13-án a Bartók Béla Művelődési Központban. A lakossági fórum főelőadója Gál Kinga Európa Parlamenti képviselő asszony volt, aki a külhoni magyarok és az európai nemzeti kisebbségek ügyével foglalkozik. A művelődési központ terme megtelt érdeklődőkkel, akik a közelgő május 26-i EP választás tétjéről tudhattak meg még többet.  A lakossági fórumon részt vett a térség országgyűlési képviselője Dr. Kovács József, valamint több település vezetője is tiszteletét tette a rendezvényen.  

Gál Kinga 2004-ben és 2009-ben Fidesz listáról jutott be az Európai Parlamentbe, aki azóta is töretlenül EP képviselőként dolgozik. A képviselő asszony az Európai Néppárt tagjaként az EP szakbizottságaiban emberi jogi, bel- és igazságügyi kérdésekkel, külügyekkel és kisebbségi jogokkal foglalkozik. Dr. Kovács József országgyűlési képviselő bemutatta Gál Kinga képviselő asszonyt a megjelenteknek, majd átadta a szót az est előadójának.    

Gál Kinga Európa Parlamenti képviselő asszony

A képviselő mint mondta, nagyon örül a meghívásnak és egy új megvilágításból, új perspektívából mutatta be a május 26-i szavazás fontosságát a lakosságnak, valamint elmondta, hogy miért különösen fontos az idei év EP választása. 

“Milyennek szeretnénk Európát? Milyennek szeretnénk gyermekeink jövőjét? Bevándorláspárti többsége lesz az európai döntési hozatali fórumoknak vagy bevándorlásellenes vezetőket választ magának Európa lakossága?”

A lakossági fórumon megjelentek érdeklődéssel és figyelemmel hallgatták a képviselő asszonyt.

Videónkat megtekinthetik szerdán este a Körös-Sárrét Televízió csatornáján!