Igazi ringháborút produkáltak a vésztői szorítóban! – Tovább folytatódik a Viadal!

A küzdősportok szerelmesei, szimpatizánsai örülhettek tegnap a Vésztőn megrendezett, Surman Boxing Team által szervezett Viadalnak, amelyben kilenc páros vérprofi mérkőzését láthattuk! A Sinka István Művelődési Központ színházterme átalakult egy igazi küzdőtérré, ahol a profi és bemutató bokszmérkőzések teltházas publikum előtt zajlottak! Aki szereti ezt az igazán férfias sportágat, az tegnap örülhetett, hiszen volt minden! Vér, kőkemény ütések és technikai k.o!

A Viadal főszervezője Surman Zoltán, egykori WBU (World Boxing Union) középsúlyú világbajnok profi bokszban és fia, Surman Zoltán Junior, az UBO (Universal Boxing Organization) Ifjúsági világbajnoka. A bíró Kovács Bence volt. A zsűri elnöke pedig nem más, mint Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozatának elnöke. Az eseményt azzal a céllal hozták létre, hogy a Surman Boxing Team tehetséges ökölvívói bemutatkozzanak a megyében, nem beszélve arról, hogy több vésztői sikeres harcosa is van a csapatnak!

Vésztő város polgármestere, Molnár Sándor is tiszteletét tette a rendezvényen. Mint mondta, bízik benne, hogy két év múlva, ezt a nagy volumenű rendezvényt az újonnan felépült Sportcsarnokban fogják megrendezni, valamint hozzátette, hogy ez a fiatalok által kedvelt küzdősport itt Vésztőn is helyet kap!

A bemutató és profi mérkőzéseket az alábbi párosítás alapján több súlycsoportban vívták a fiúk:

Elsőként Szabó Bence és Kiss Dominik szállt ringbe. Őket követte Surman Áron és Szilágyi György. A harmadik viadalt Lázár György és Detre Gábor nagyközépsúlyban vívta. Negyedik párosként szállt ringbe Juhos István és Börzsei Kornél. Az ötödik páros Római József és Dalmadi Róbert volt. Ők félnehézsúlyban csaptak össze. Farkas Milán és Petrovszki Ákos hatodik párosként lépett a szorítóba. Szintén kisváltósúlyban küzdött meg Hízó Roland és Brachna Mihály. Az utolsó előtti versenyző Kovács Patrik és Balogh Dániel volt, akik kisváltósúlyban mérték össze tudásukat és erejüket. Az est utolsó mérkőzése pedig váltósúlyban zajlott Surman Zoltán Junior és Hevesi Miklós között!

Detre Gábor és Lázár György

Az első komolyabb véres összecsapás a Lázár György és Detre Gábor nagyközépsúlyban vívott harca volt, ahol a nézőközönség tombolt! Szó szerint tombolt! A kék sarokban Detre, míg a pirosban Lázár. Ahogy arra számítani lehetett, a két látványos stílusú profi bokszoló nem taktikázta túl magát a ringben! Hatalmas ütéseket adtak egymásnak, végül a szorítóból Detre Gábor került ki győztesen TKO-val!

Detre Gábor Nagykanizsáról érkezett. 34 éves és az Interkontinentális kisvilágbajnoki cím birtokosa.

„Az ellenfelem szívvel-lélekkel küzdött, mindent beleadott! Minden elismerésem! Én nem voltam a legjobb formámban, ami érezhető volt, de mindenképpen győzni akartam! Igyekeztem a legjobbat kihozni a helyzetből.”

Római József

Hatalmas bátorítással és őrületes szurkolással született a második TKO, azaz technikai ko. Félnehézsúlyú versenytársát, Dalmadi Róbertet küldte „padlóra” Római József.

Kovács Patrik és Balogh Dániel

A kisváltósúlyban versenyző Kovács Patrik, Balogh Dániel vésztői versenyzőt pontozással győzte le.

Hízó Roland és Brachna Mihály

Nem siette el a ringbe szállást Hízó Roland, aki bravúrosan nyert TKO-val Brachna Mihály ellen. Roland a második mérkőzését vívta. Technikájának, szívósságának és kitartásának, valamint a szurkolók óriási, szinte fülsüketítő ovációjának köszönhetően végig vezette a meccset! Brachna Mihály segítői jobbnak látták, hogy bedobják a törölközőt.

Surman Zoltán Jr. és Hevesi Miklós

A negyedik TKO-ra talán túl hamar került sort. Surman Zoltán Junior szédületes, eget rengető kemény csapásokkal ütötte ellenfelét, Hevesi Miklóst. A bíró jobbnak látta, ha leállítja a meccset a második menet közepén! Így Surman Zoltán Junior került ki győztesen, aki a tegnapi nappal együtt a tizedik profi meccsét vívta. Eddig 10/9 győzelmét TKO-val szerzete meg.

Surman Zoltán Jr.

Surman Zoltán Junior:

„Már 8 éves korom óta bokszolok. Édesapám az edzőm. Ő soha nem mondta/erőltette, hogy csináljam. Mikor apát láttam kiskoromba a TV-ben bokszolni, nagyon megtetszett. Az egyik álmom, hogy ott legyek a legnagyobbak közt és valamelyik négy nagy profi ökölvívó szervezet világbajnoka legyek. A boksznak úgy gondolom, sokat köszönhetek, mert minden téren kitartóbbnak érzem magam. Hevesi Miklós a mi promóciónk alatt bokszol. Nagyon szívós, többször volt már külföldön, mint például Angliában, ahol az egyik legkeményebb a mezőny és szépen helyt állt. Ha a bíró nem szünteti be, szerintem ő még bírta volna a meccset.”

Nem túlzás, ha azt állítom, hogy tegnap szinte felrobbant a Művelődési Központ a fantasztikus hangulat miatt! A fellépő harcosok között nagyon sok reménykeltő csillag van! Többen megmutatták tehetségüket, akik nagy valószínűséggel a nemzetközi mezőnyben is sikerrel állnának helyt a komoly eredmények elérése érdekében. Természetesen ehhez nagyon sokat kell még dolgozniuk magukon a versenyzőknek! Ehhez kívánok sok sikert és szerencsét!

A következő összecsapásra 2019. június 15-én kerül sor Gyulán, a Gyulai Várkertben.

Lingurár Tímea írása

További képeket Facebook oldalunkon találnak!