Hatalmas volumenű koncertre készülnek Vésztőn – Az Omega lép színpadra a Városnapokon 

A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas, vitathatatlanul kortalan magyar rockegyüttes, az Omega tartott sajtótájékoztatót Vésztő város meghívására 2019. május 09-én Vésztőn, a Sinka István Művelődési Központ színháztermében. Az Omega lesz az idei év sztárfellépője a júliusi Városnapokon a Tűzvihar elnevezésű koncertjével, amelyben különleges hang- és látványelemeket csodálhatunk majd meg. A sajtótájékoztatón részt vett az együttes frontembere Kóbor János, valamint Molnár Sándor Vésztő város polgármestere és Csősz Ferenc a Sinka István Művelődési Központ igazgatója. A sajtótájékoztatót egy vérbeli Omega fan szervezte, aki nem más, mint Dr. Kiss Mihály. 

Az Omegával kapcsolatban legtöbbünknek azonnal a Gyöngyhajú lány, a Petróleumlámpa, az Ismertem egy lányt, a Trombitás Frédi vagy a Régi csibészek dalai jutnak az eszünkbe. Az úttörőnek számító együttes – már 57 éve – nemcsak hazánkban, hanem világszinten is különlegesnek számít pályafutásuk és fennállásuk.   

Csősz Ferenc, a Sinka István Művelődési Központ igazgatója

A nyár legizgalmasabb rockkoncertjén Vésztőn, mindenki díjmentesen tekintheti meg az Omega együttes fellépését. A sajtótájékoztatón először egy rövid együttes bemutatást kaptunk Dr. Kiss Mihálytól, majd Csősz Ferenc a Sinka István Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy 2011 óta a három napos vésztői Városnapok mellett a térségi Mágori Fesztivál a második legnagyobb közösségi esemény a településen. Az igazgató úr elmondása szerint, 2011 óta szinte minden nagyobb pop/rock együttes, előadó megfordult már a településen. Tudatosan építettek fel a polgármester úrral az idei évre a hazai zeneiparban megforduló művészek, sztárok meghívását.  

A képen Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere és Kóbor János az Omega frontembere

Molnár Sándor Vésztő város polgármestere megköszönte Kóbor Jánosnak, hogy elfogadta a sajtótájékoztatóra való felkérést. Szó esett arról, hogy az 1960-as évek végén Vésztőn, a hajdani moziban már egyszer fellépett az Omega együttes. A polgármester úr, mint mondta a városközpont idén jóval nagyobb körzetben lesz lezárva, mint az a korábbi években volt és sokkal nagyobb eszközparkkal, színpadi és látványelemekkel készülnek a három napos rendezvényre, különösen az Omega Tűzvihar koncertjére. Nem titkolt célja a településvezetőnek, hogy szeretné, ha Vésztő lenne a térség kulturális, oktatási és turisztikai központja. A polgármester közel harmincezer embert vár az idei év városnapjára és bízik benne, hogy a fiataloktól kezdve az idősekig mindenki megtalálja a maga kedvére való szórakozást és kikapcsolódási lehetőséget.  

Kóbor János, az Omega frontembere, énekes

Kóbor János, a zenekar frontembere reagált Dr. Kiss Mihály felvezetésére. Az énekes elmondta, hogy a mostani Omega csapat egy nagyon jól együtt dolgozó, jó karban levő összeszokott együttes, akik nemcsak itthon, de külföldön is minden koncertet maximálisan megtudnak csinálni! Kóbor János elmondta, hogy számukra sose az volt a fontos, milyen nagyságrendű településen játszanak, hanem az, hogy minden koncertjükre a megfelelő maximalizmussal és profizmussal készüljön az együttesük és ezt a profizmust most idehozzák Vésztőre is. 

 vésztői Városnapoknak 2019. július 07-én az Omega Tűzvihar koncertje, egy igazi ünnep lesz a településen!  

A sajtótájékoztató végén közös fotózásra és kötetlen rövid beszélgetésre volt lehetősége a megjelenteknek! 

A teljes sajtótájékoztatóról az alábbi linken tekinthetik meg videónkat!