Öt országból érkeztek pedagógusok Vésztőre – ERASMUS+“G.A.M.E” program zajlik a Szabó Pál Általános Iskolában

Game as a Method of Education – Játék, mint oktatási rendszer 2017-2019 című projekt vette kezdetét Vésztőn. Az ERASMUS+ G.A.M.E. program keretében pedagógusok továbbképzéseken vesznek részt különböző országokban, ahol a játékos tanítási módszerek alkalmazását sajátítják el. A résztvevő országok között köszönthetjük Törökországot, Görögországot, Litvániát, Spanyolországot, Franciaországot és természetesen Magyarországot.  

Tölcsér Jánosné, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgató asszonya köszöntötte a programban résztvevő pedagógusokat. Az angol nyelvű tolmácsolásban Orbán István segített, aki egyben az ERASMUS+ G.A.M.E. projekt koordinátora.

Angol nyelven mutatták be röviden a Szabó Pál Általános Iskolát, majd zongora és szaxofon előadás következett. A művészeti iskola növendékeinek bemutatkozója után táncos fellépéssel mutatkoztak be a felsős diákok. Őket követte az alsós diákok német nyelvű éneke. A színvonalas bemutatkozások, előadások után a 2017 és 2019 között tett látogatásokról és pedagógiai programokról nézhettünk meg egy rövid összeállítást. Hogy még szebbé varázsolják a következő napokat az idelátogató külföldi kollégák számára, a projekt koordinátor Orbán István és Tölcsér Jánosné igazgató asszony egy-egy üveg vésztői házi pálinkát ajándékoztak a meghívottaknak! 

További képeket Facebook oldalunkon találnak!