Tizenhárom tehetséges alkotó mutatta be remek műveit a Közösségek Hetén

Harmadik éve mutatkozhatnak be a vésztői tehetséges képzőművészek az Országos Közösségek Hetén a Sinka István Művelődési Központban. A kiállítás ötletgazdája a Vésztői Településszépítők Egyesületének Ifjúsági Társasága, koordinálójuk Kéri Péter.  A főszervező elmondta, hogy az alkotói közösség nagyon fontos szegmense a településnek és céljuk, hogy a közösséget még jobban összekovácsolja ez az alkotói kiállítás!  

Lengyel Piroska öt éve él Vésztőn a párjával. Szívügyének tekinti a környezetvédelmet és így talált rá a papírfonásra, amelyet már három éve végez. Újságpapírból, szórólapokból készíti remekműveit, amelyeket vizes bázisú festékekkel színez.  

Lengyel Piroska

Varga Gizella nagyon örül ennek a rendezvénynek és annak, hogy Kéri Péter aktívan összefogja az alkotókat. Mint mondta, szeretnék a népi kultúrát, a néphagyományt tovább adni a fiatalok számára, illetve bemutatni az érdeklődőknek, továbbá elmondta, hogy lehetőség van a Vésztői Református Egyház szervezésében a nemzetközi népművészeti táborban részvételre.

Varga Gizella

Nagyon jó, hogy több képzőművészeti stílust is megtekinthetünk. Láthatunk a kiállításon portré rajzokat, kerámiákat, kézzel szőtt szőnyegeket, márványtáblákat gyönyörűen megmunkálva, kifaragva, olvashatunk vésztői fiatal költőtől verseket, és sok más gyönyörűen megmunkált, részletesen kidolgozott, szemet gyönyörködtető terméket is megcsodálhatunk.   

Aki szeretné megtekinteni a Vésztői Alkotók Kiállítását, az egy hétig megteheti a Sinka István Művelődési Központban!  

További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!