Húsz éve szolgálja Vésztő fejlődését a VÉTE! – Jubileumát ünnepelte a Vésztői Településszépítők Egyesülete

Húsz éves évfordulóját ünnepelte a Vésztői Településszépítők Egyesülete, azaz a VÉTE. A jubileumi évfordulót a Sinka István Művelődési Központban tartották meg 2019. május 06-án, ünnepélyes keretek között az egyesület tagjai és alapítói számára. Arató Erzsébet, jelenlegi elnök asszony külön köszöntötte a Művelődési Központ igazgatóját, Csősz Ferencet és az egyesület egyik alapító tagját, Vésztő város polgármesterét Molnár Sándor urat, Takács Józsefnét az egyesület tiszteletbeli elnökét, és az egyesület tagjait. A délután háziasszonya Csüllög Sándorné Petes Ilona volt. 

Az egyesület tagjai megemlékeztek az elhunyt tagokra. Az egy perces néma csend után Arató Erzsébet bemutatta az egyesületük munkáját, amelyet a lakosság is ismerhet már, hiszen a VÉTE által valósultak meg a beköszöntő táblák, vagy az idei évben a húsvéti szabadtéri kiállítás. Az egyesületet 1999-ben hozta létre néhány lelkes Zöldszíves Mozgalomban tevékenykedő személy Takács Józsefné vezetésével, azzal a céllal, hogy részt vállaljanak a település környezet- és természetvédelmi feladatainak elősegítésében, valamint a helyi értékek megmentésében és felkutatásában. Hozzájuk köthető a helyi értékek védelmének felkutatása, és a Helyi értéktár létrehozása 2013 után. Az elnök asszony azt is elmondta, hogy ha az erejük engedi, akkor a továbbiakban is szeretnének a céljaik érdekében tovább tevékenykedni a városért és a lakosságért. 

Arató Erzsébet, a VÉTE elnöke

Molnár Sándor Vésztő város polgármestere köszöntött mindenkit. Mint mondta, húsz évvel ezelőtt alakult egy lelkes közösség, akik a település értékeinek védelmét tűzték ki célul. Elmondta, hogy minden egyes egyesület működése a településen ott hagyja kézjegyét, ezzel formálva, változtatva a közösségi Vésztőt a közös célok, eredmények érdekében.

Csüllög Sándorné, az est háziasszonya köszöntött mindenkit. A Vésztői Településszépítők Egyesülete közös megállapodást kötött az iskolával és az óvodával, hogy közös programjaikon együtt dolgozzanak és segítsék egymás munkáját. Az Aranysarkantyús Néptánccsoport óvodásainak előadását tekinthettük meg Szentesi Mariann vezetésével. Őket követte az egyesület pedagógusaiból álló kórusa, akik több szólamban és kánonban énekeltek Kis Józsefné, egykori énekpedagógus emlékére összeállított dalcsokraikból. Ifjabb Gurmai László, a mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium tanulója harmonikán való páratlan játéka nyűgözte le a megjelenteket! Őt követte Dányi Dorina, aki két gyönyörű verssel érkezett a mai napra. Bozóki Lili, a Szabó Pál Általános Iskola negyedik osztályos tanulója gyermekverset szavalt, és végül Bagó Zsófia általános iskolás tanuló népdalénekével kápráztatta el a publikumot!  

A kulturális programok után az egyesület elnöke, Arató Erzsébet az alapító tagoknak és a jelenlegi tagoknak emlékplakettet és ajándékokat osztott ki. Azt estet végül finom vacsora zárta!  

Kívánunk a Vésztői Településszépítők Egyesületének még sok-sok évtizedes eredményes munkát és kitartást! 

További képeket Facebook oldalunkon találnak!

Videónkat az alábbi link alatt tekintheti meg!