Retro majális Dévaványán – Paprikás krumpli és táncház várta a lakosokat

Retró élményben volt részük a dévaványai lakosoknak a majálison, 2019. május elsején. Április 30-án májusfát állítottak, majd szerdán a munka ünnepén “Tavaszi zöldágjárás” a Folkműhely Együttes szervezésében, a Nagyiványi Hagyományőrző Néptánccsoport közreműködésével feldíszített lovaskocsikkal járhattuk be a települést a néptáncosok és a zenészek kíséretében. 

A vidám vonuláson sokan részt vettek, Volt, aki gyalog, és volt, aki kerékpárral követte a felvonulókat! A délelőtt folyamán a művelődési ház udvarán paprikás krumpli kolbásszal, puha kenyérrel és savanyúsággal várta a lakosokat!  A finom ebéd után Okányi Mihály közreműködésével táncház várt mindenkit, valamint fellépett a Nagyiványi Hagyományőrző Néptáncegyüttes is.  Kora délután a Mezőberényi Városi Fúvószenekar és a Csipkerózsa mazsorettcsoport műsora következett.  

Kép készítője: Erdei Attila

A majális nem jöhetett volna létre a Dévaványai Városi Önkormányzat, a Dévaványai Művelődési Központ, a Hagyományőrző Nők Egyesülete, a Folkműhely Egyesület, a Dévaványai Nagycsaládosok Egyesülete és a Ványai Ambrus Általános Iskola közös együttműködése nélkül. 

A finom paprikás krumpli

 

Videónkat az alábbi linken tekinthetik meg!