Mosolyogva vágtak neki kicsik és nagyok a Megye futás szeghalmi távjának megtételéhez!

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Megye futás 2019-ben, melyben Tóth László, békéscsabai futónagykövet az egészséges életmódra, sportolásra, a futás örömének átélésére buzdítja a lakosokat Békés megye minden egyes településén.  

A táv nem rövid. Tizenhárom nap alatt, hatvannyolc települést érintve 710 km-t teljesít Tóth László. 2019. április 06-án Vésztőre érkezett a futónagykövet. Bár, a tegnapi nap nem kedvezett túlzottan a futáshoz, két vésztői fiatalember, Dr. Petri Béla és Pataki Zoltán Okányból-Vésztőre futottak, hogy ezzel is bátorítsák Tóth Lászlót a célja elérése érdekében. A tegnapi nap nem indult tovább László, de megköszönte a fogadtatást a Vésztő Városi Önkormányzat és a Sinka István Művelődési Központ dolgozói számára. 

Tóth László, futónagykövet

A következő állomás a Vésztő-Szeghalom táv megtétele volt. Szerencsére az időjárás már kedvező volt 2019. április 07-én a futók számára. Vésztő főterén, a Városháza előtt körülbelül hetven ember gyűlt össze, hogy együtt fusson Tóth Lászlóval kikapcsolódás vagy sportolás céljából. Részt vett Miss World Hungary 2018-as szépségkirálynője, Szarvas Andrea is. Ezenkívül érkeztek a Szabó Pál Általános Iskola és Művészeti Iskola, valamint a Kis Bálint Református Általános Iskolából diákok és tanárok is a futásra. Volt, aki biciklivel, és volt, aki görkorcsolyán tette meg a közel 18 km-es távot.  

A képen Tóth László futónagykövet és Molnár Sándor, Vésztő Város polgármestere

Vésztő Város polgármestere, Molnár Sándor köszöntötte a megjelenteket, a kísérőket és a támogatókat. Mint mondta “Az egészséges életmódra nevelés, a mozgás, rendkívül fontos, és bízom benne, hogy ez is egy olyan akció, amely ezt segíti népszerűsíteni, és reméljük, hogy egyre többen fogják ezt a sportot választani.” 

A polgármester úr beszéde után Tóth László szólt a futni vágyókhoz. Beszédében elmondta, hogy a Megye futáson szeretné a sportolást, a futást népszerűsíteni. “Hatodik alkalommal indult el a futam, hogy a megyét körbe futva szeretném azt elvinni mindenhova üzenetként, azt a fontos és lényeges mondatot, hogy mozogni szükséges!” 

Kilenc órakor elindultak a futók Szeghalom irányába. Reméljük, mindenki tudta teljesíteni a saját maga által kitűzött célt. Bízunk benne, hogy a futónagykövet, ha nem is minden ember számára, de sokaknak áttudja adni az üzenetét a megye futással kapcsolatban! 

További képeket az alábbi linken tekinthetnek meg!

Videónkat megtekinthetik az alábbi linken!