Kétszeres olimpiai bajnok is megmérettette magát a VI. Kiss József Emlékversenyen

Kiss Józsefre, egykori vésztői pedagógusra, tornatanárra emlékeztek meg 2019. április 6-án Vésztőn az asztalitenisz szerelmesei. A tornatanár úr kezei közül került ki Balogh Ilona, egykori vésztői Európa bajnok asztaliteniszező nő.

A megemlékezés és köszöntők után elrajtolt a verseny. A versenyen 25 férfi és 4 nő vett részt. A versenyzők Mezőberényből, Békéscsabáról, Karcagról, Békésről, Szeghalomról, Sarkadról, Csárdaszállásról és természetesen Vésztőről érkeztek. A Vésztői Asztalitenisz Sport Egyesület, valamint a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség közös összefogásával jött létre a rendezvény. 

A Vésztői Asztalitenisz Sport Egyesület 2008-ban szerveződött, akkor még csak baráti körben. Egyesület formájában 2011. szeptembere óta működnek – tudtuk meg Kazai Attilától, a Vésztői Asztalitenisz Sport Egyesület vezetőjétől. Hatodik alkalommal sikerült megrendezni a Kiss József Emlékversenyt amatőr férfi és női versenyzők számára. Céljuk ezzel, hogy a sportágat népszerűsítsék és méltó emléket állítsanak ezzel Kiss Józsefnek.  

A vésztői csapat

Tallér Mihály, vésztői versenyző, 2010 óta tagja a Vésztői Asztalitenisz Sport Egyesületnek. Mint mondta, “Létszám szempontjából nem jöttünk el nagyon sokan, mint amire számítottunk, viszont nagyon erős verseny van. Jó játékosok tarkítják a gárdát. Vésztőről is tízen jöttünk el erre a versenyre, és itt vannak a megye legjobb versenyzői a megye első osztályából, másodosztályából, illetve harmadosztályából. 

Természetesen a versenyt idén is szigorúan, de sportszerűen szemlélte Jámbor Zoltán, a Békés Megyei Asztalitenisz Sport Szövetség alelnöke. Jámbor Zoltán szerint fontos, hogy ne felejtsék el a versenyzők, ez egy amatőr verseny, amelynél nem feltétlen a helyezés elérése a legfontosabb cél, hanem a sportolás, az egészség, mozgás öröme. “57 éve foglalkozok asztalitenisszel, akkor adott édesapám először ping pong ütőt a kezembe. Amikor 1977-ben ide kerültem Békés megyébe, akkor ismerkedtem meg Kiss Józseffel és az ő munkásságával. Tudom, hogy az ő neveltje volt Balogh Ilona, aki Európa bajnoki bronzérmes volt egyéniben, párosban, és csapatban is. Egy nagyon neves versenyzőt adott Vésztő a magyar asztalitenisz sportnak. 

Az emlékverseny végig nagyon jó hangulatban telt. A gyerekek és a felnőttek mosollyal az arcukon álltak az asztalokhoz.

A versenyen az alábbi eredmények születtek: 

Női egyéni játékban: 

Harmadik helyezett lett Nagy Éva, Kazai Dorka.

Második helyezést ért el Boldog Angelika.

Első helyezett lett Katonáné Boros Márti.

Párosban az alábbi eredmények születtek: 

Harmadik helyezett lett Vizsnyai Dávid, Csabai Dániel; Balázs Csaba és Bácsi Imre.

Második lett Dr. Sipos Lajos és Szőke Ferenc.

Első helyezett lett Gál Imre és Balogh László.

Férfi egyéni játékban az alábbi eredmények születtek: 

Harmadik lett Czebe Gyula Békésről és Vizsnyai Dávid Békéscsabáról.

Második lett Balogh László Sarkadról.

Első lett Lukács Tibor Mezőberényből.

Gratulálunk minden versenyzőnek! 

Videónkat megtekintheti az alábbi linken!