Megújult Metykó Gyula festőművész, grafikus kiállítása

Vésztő Város Önkormányzata 2017-ben, sikeres pályázatot nyújtott be a Kubinyi Ágoston Programba, mely által megújult Metykó Gyula, vésztői születésű festőművész, grafikus kiállítása. Restaurált képekkel és eddig ki nem állított alkotásokkal bővült a Vésztői Kiállítóhely és Képtár épületében lévő kiállítás.

Az előzőekben csak a fölső szinten látható Metykó-tárlat, kiegészült az alsó szint egyik kiállítóterével, az előtérrel és a lépcsősor melletti falrészekkel egyaránt. Újdonság továbbá, hogy az ideérkező általános iskolás tanulók, múzeumpedagógiai füzetek segítségével tesztelhetik a tárlatvezetésen megszerzett tudásukat.

A képen Molnár Sándor Vésztő Város polgármestere; Nagy László intézményvezető és Nagy András Balázs intézményvezető-helyettes

Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere elmondta a kiállítás megnyitóján, hogy hosszútávú cél, hogy a művész képanyaga, vagy annak nagyobb része, a későbbiekben átkerülhessen a Vésztő Város Önkormányzatának a tulajdonában lévő, Metykó Gyula szülői házába, mely a tervek szerint hamarosan felújításra kerül.

Az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely kiállításairól, nyitvatartásáról és minden programjáról!

Írta: Nagy András Balázs

A Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum munkatársa