Minden végzős megkapta a szimbolikus szalagot!

Idén tizedik alkalommal tűzték fel a szalagokat a Báthori István Gimnázium diákjai számára 2019. március 09-én, szombaton.  Meghívott vendégként volt jelen Molnár Sándor Vésztő Város polgármestere; Szabó Gézáné Vésztő Város alpolgármester asszonya; Farkas János a Vésztői Városüzem intézményvezetője; Szívós László Okány község polgármestere; Tölcsér Jánosné a Szabó Pál Általános Iskola igazgató asszonya, valamint Király Zoltán a Báthori István Gimnázium igazgatóhelyettese.

A képen Molnár Sándor, Vésztő Város polgármester; Szabó Gézáné, Vésztő Város alpolgármester asszonya; Kővári Csilla, a Báthori István Gimnázium Vésztői tagintézmény-vezető helyettese; Csősz Ferenc a Sinka István Művelődési Központ és a Báthori István Gimnázium Vésztői tagintézményének vezetője

Molnár Sándor köszöntött mindenkit a tizedik szalagavatón. Mint mondta, “ez egy olyan jubileum, amely Vésztő számára is fontos, hiszen Vésztőnek volt egy gimnáziuma, és mondhatjuk, Vésztőnek van egy gimnáziuma. Ami azért fontos, mert egy ekkora településen itt a térségen belül is nagyon fontos, hogy lehetőleg helyben minél magasabb képzéshez hozzájussanak azok, akik arra adják a fejüket, hogy tovább szeretnének tanulni. Hiszen láthatjuk, hogy a munkaerőpiacon képzett, megfelelő szakmával rendelkező munkaerő nagyon nagy hiány.” 

Molnár Sándor, Vésztő Város polgármestere

Beszédében kiemelte, hogy korábban Vésztőn nagy volt a munkanélküliség, mára a márciusi adatok szerint a településen dolgozó közfoglalkoztatottak száma 620 főről 250 főre csökkent. Néhány hét múlva lesz egy másik rendezvény Vésztőn, melynek keretein belül egy nagy bejelentést tesz a polgármester, mely a vésztői munkaerőpiacot fogja gyökeresen megváltoztatni. Ez hosszútávon segíti majd, hogy a településen élők munkát tudjanak vállalni. Arra bátorította a jelenlevőket, hogy hiányszakmákat válasszanak a későbbiekben. Sok sikert, kitartást és erőt kívánt a diákok számára.  

Király Zoltán, a Báthori István Gimnázium igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket, a diákokat, nevelőtestületet és a családtagokat. Mint mondta “Jeles alkalom a mai. Diákjaink rövidesen megkapják a középiskolai tanulmányaik befejezését szimbolizáló kék szalagot.” 2006-ban indult el Vésztőn a tagintézmény, amelyben érettségit szerezhetnek a diákok. Köszönetet mondott Csősz Ferencnek és Kővári-Csősz Csillának, akik irányítják és vezetik a vésztői intézményt tisztességesen, lelkesen és eredményesen.   

Az immáron tizenhárom éves vésztői tagintézmény emlékezetes pillanataiból tekinthettünk meg egy vetítést. Végül elérkezett az idő a szalagtűzéshez. Csősz Ferenc vezette a végzős osztályt a szalagtűzéshez, majd közös fotózás vette kezdetét. Az est további részében Polák Teri zenés műsorát hallgathattuk. 

Kővári Csilla köszönetét és háláját fejezte ki az eddigi segítségért, és sikeres érettségi vizsgát kívánt a diákoknak!

A diákok, a tantestület és a meghívottak

Azt est hátralevő részében vacsora és buli várta az érettségi vizsgák előtt állókat! Gratulálunk mindenkinek és sikeres felkészülést, eredményes vizsgát kívánunk!