„ÉV SPORTOLÓJA, ÉV EMBERE 2018.” DÍJÁTADÓ GÁLA

A hagyományokhoz híven minden évben más településen tartják meg az év legsikeresebb sportolóinak és embereinek díjátadó gáláját. 2019. február 04-én ünnepélyes keretek között került átadásra az 555. éve alapított, és 30 éve várossá avatott Mezőkovácsházán az „ÉV SPORTOLÓJA, ÉV EMBERE 2018-as” díj.  Az Év Sportolója díjat immáron negyvenkettedik éve adja át a Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu. Az Év Embere díjat 12 éve adják át Békés megye legkiválóbbnak tartott embereinek.  

Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője köszöntötte elsőként a megjelenteket, majd a főszerkesztő úr köszöntője után Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármesterének beszéde következett. Varga Gusztáv, mint mondta „őszinte szívvel köszönti a megjelenteket, továbbá megtisztelőnek tartja, hogy a Békés Megyei Hírlap az idei évben Mezőkovácsházát választotta a gála helyszínéül”. A polgármester röviden bemutatta a települést, majd hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy Mezőkovácsházán kívül, Dél-Békés 40.000 polgárainak is segítsenek.  

A képen Molnár Sándor, Vésztő Város polgármestere és a díjazott Marvel Team SE. csapata

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy “egy esztendő eredményeit értékeljük a következő percekben, viszont ahhoz, hogy ezek az eredmények megszülethessenek, nagyon sokszor évek, vagy évtizedek hosszú-hosszú munkája szükséges. Nagyon sok munka, nagyon sok energia befektetés áll egy-egy kiugró teljesítmény mögött.“ Megköszönte mindazon település vezetőinek a segítségét, akik támogatják a helyi sportolókat. Köszönetet mondott a megyei hírlapnak és a résztvevőknek a munkájukért.  

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgató beszédében kiemelte „az első szó a köszöneté, mert a Békés Megyei Hírlap immáron negyvenkettedik éve rendezi meg ezt a gálát, amelyet hihetetlen siker övez, illetve a másik rendkívül fontos dolog, hogy nagyon komoly tábora van ennek a rendezvénynek”. Továbbá kihangsúlyozta, hogy “Békés megye helyzetéből, fekvéséből egy hátrányos megye, azonban az biztos, hogy nagyon kevés olyan megye van, amely ennyi sportolót adott saját megyéjének, az országnak vagy akár a világnak. A 2019-es év sportolója díj gálát a Békés Megyei Kormányhivatal fogja megszervezni a Békés Megyei Hírlappal közösen 2020-ban. 

Természetesen a vésztői sikerek sem maradtak el! A 2018-as év legkiemelkedőbb és legsikeresebb férfi sportolója a közönség, valamint a szakmai zsűri által Balog Nátán, a vésztői Marvel Team SE. csapat fekvenyomója, akit három kategóriában is díjaztak. A Marvel Team SE. abszolút győztese lett a közönségszavazásnak, és a csapatok közötti versenyben a harmadik helyezést érték el.

Molnár Sándor Vésztő Város polgármestere is részt vett a rendezvényen, és mint mondta ‘azt gondolom, egy ez egy újabb sikertörténet, amire a vésztőiek, a Vésztői Önkormányzat is büszke lehet, hiszem olyan sportolóink kaphattak ma díjat, amit méltán megérdemeltek az eredményeik után’.

Ez alkalommal is bebizonyította Vésztő Városa, hogy bár kis településnek számít a megyében, mégis bajnokokat képes adni a nemzetének, akik sorra világcsúcsokat döntenek meg!

Rövid videó összefoglalónkat az alábbi linken tekinthetik meg!