KSTV – Városi gyermeknap Vésztőn – 2018

Május 27-én, vasárnap Városi Gyermeknapot tartottak Vésztőn, a Ligetben. Az egész napos programsorozat hatalmas sikert aratott mind a kicsik, mind a nagyok körében.

A gyermeknap egy igazi pörgős eseménnyel kezdődött ugyanis Gurmainé Csüllög Éva, Zumba oktató egy közös mozgásra, közös zumbázásra invitálta a gyermekeket.

11:00 órától megkezdődött a Mono Manó Zenekar koncertje, akik egy utazásra hívták a kicsiket. Telepakolták képzeletbeli táskájukat és a gyermekek segítségével hatalmas túrát tettek Manó erdőben. Utána kihirdették a homokvár-építő verseny eredményét, ahol az oklevél mellett igazi gyerekeknek szóló ajándékcsomagot vehettek át a díjjazottak.

Délben a Vésztői és a Füzesgyarmati Hip-hop Random Táncosok léptek színpadra különböző stílusú táncokkal örvendeztették meg a közönséget. Felkészítő tanáruk Szabó Erzsébet.

A délutáni programokat a Vésztői Mazsorett Együttes nyitotta meg, akik ez év márciusában „Vésztő Kultúrájáért” kitüntetésben részesültek. Most a Mini Mazsorettek, a Napsugár és a Holdfény csoportok léptek fel botos és pomponos koreográfiákkal.

Érdekes és tanulságos bemutatót tartottak a rendőrök, ami nem csak gyermekeknek, de felnőtteknek is okulásként szolgált. Ezután egy kutyabemutató következett, ahol különböző gyakorlatok útján tárták a közönség elé a kutyák hűségét, engedelmességét. A bemutatók után a gyerekek fényképezkedhettek, vagy akár be is ülhettek a rendőrautóba.

 

Újabb interaktív koncert várta a gyerekeket 14:00 órától a Zenepavilonnál, ugyanis Tücsök Peti a közös éneklések közben feladatokkal látta el a kicsiket, akik egy-egy csokit kaphattak a fáradozásaikért.

A színpadi előadások mellett számtalan érdekes dolgot próbálhattak ki a gyerekek: volt ingyenes ugrálóvár, ingyenes óriáscsúszda, ingyenes arcfestés, céllövölde, forgó, lufihajtogató bohóc, homokvár-építő verseny, fagylalt, vattacukor, popcorn és játékbazár várta a gyerekeket.

Fél négytől a Bibuczi Gyermekszínház előadásában Nagyotmondó Tóbiás tanulságos történetét követhették nyomon a gyerekek.

A napot Kincses István és tanítványai koncertje zárta. Jó idő, boldogság, nevetés jellemezte a 2018-as vésztői Városi Gyermeknapot.

Videó az alábbi linken!

Írta: Kiss Adrienn