KSTV – Értékeink nyomában – 2018

Május 13-án Vésztőn, a Mesterségek Háza és Tájházban Értékünnepet tartottak. Az eseményen számtalan, változatos műsort lehetett megtekinteni, volt hagyományos játszóház a gyerekeknek, a vésztői alkotók kiállítása, mindemellett egy finom ebéddel vártak mindenkit a szervezők.

A program lényege, hogy minél több közösség, egyesület csoport megismerje egymást, egymás munkáját, tevékenységét helyben, és a környező településeken egyaránt.

Vasárnap 10 órakor kezdődött el a Helyi és térségi értékünnep, melyet Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere nyitott meg.

Első fellépő a vésztői Szépkorúak Nyugdíjas Egyesület Bohém fiúk éneklő csoportja volt, akik régi dalokból, slágerekből álló dalcsokorral készült. Utánuk a VÉTE Harmónia énekkara következett, akik 5 éve alakultak, szeretika népdalokat, de előadásaikban a komolyzenére fektetik a hangsúlyt. Erre az alkalomra kánonokkal készültek.

Dóri Zumba Team lépett ezután a színpadra. A csapat 2011 júniusában alakult, azóta többször vettek rész országos Zumba és egyéb fitnesz rendezvéneken. Őket követte a Vésztői Mazsorett Együttes. A 22 éves együttes idén, március 15-én „Vésztő Kultúrájáért” kitüntetésben részesült. Az értékünnepen a Mini Mazsorettek, a Napsugár és a Holdfény csoportok bemutatkozóját láthatták az érdeklődők.

A Szépkorúak Nyugdíjas Egyesületből Nacsa Andrásné énekkel és Nacsa András verssel örvendeztette meg a hallgatóságot. Utánuk a Vésztői és Füzesgyarmati Hip-Hop Random Táncosok következtek. Bemutattak több egyéni produkciót, a csoportok külön-külön és együtt is színpadra léptek.

A 14 éves Nefelejcs Zenekar 5 taggal állt színpadra és szórakoztatta a közönséget az ismerős dallamokkal.

Az ünnep folyamán a vésztői alkotók kiállítása is megtekinthető volt a pajtában. Ez alkalommal egy faragott emléklappal köszönték meg az alkotóknak, hogy részt vettek a kiállításon.

A Komádi Városi Népdalkör egy rövid összeállítással következett, majd Horváth Robi slágerekkel színesítette az ebédet.

Ez alkalomból a Belencéres néptáncegyüttes egy szólistát és egy párost állított színpadra. Ezután a Bartók Béla Vésztői Népdalkör fiataljaiból alakult Vésztői Fonó összeállítását hallhattuk.

A Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar egy egész koncertet adott a hallgatóságnak. Számtalan változatos dallam csendült fel.

Egy 180°-os fordulat után a Zumba Évivel csoport lépett színpadra felpörgetve a hangulatot. Évi ZIN Zumba oktató, aki fontosnak tartja a megfelelő végzettséget az oktatás hitelességéhez.

A 47 éves múltra visszatekintő Bartók Béla Vésztői Népdalkör következett, akik nemrég választottak új művészeti vezetőt. Hitvallásuk: „Aki énekel, annak szíve csordultig megtelik szeretettel”. A szintén Tóth Gyula vezette Kankalin Citerazenekar hangszeres és énekes összeállítással örvendeztették meg a közönséget.

Magyarhomorogról érkezett Őszi Csalogató Néptáncegyüttes előadásának címe Le az Úton. Mindenki járja a saját élete útját, megy mindenki a maga útján. Ezt próbálták szemléltetni táncukkal. Utána a Barátság Nyugdíjas Egyesület énekkara következett, akik éppen egy minősítésről érkeztek a rendezvényre, ahol kiválóan szerepeltek.

A műsort két énekes zárta: Kovács Jánosné, az Őszidők Nyugdíjas Egyesület tagja, és Pető Imre, akit citerán kísért Tóth Gyula.  Számtalan értékes produkciót láthatott és hallhatott mindenki, aki részt vett a rendezvényen.

Videó az alábbi linken!

Írta: Kiss Adrienn