KSTV – MNASZ ORSZÁGOS AUTOCROSS BAJNOKSÁG, SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY SZEGHALOM 2018

Május 12. – 13. autocross lázban égett Szeghalom, hisz a MNASZ Autocross Országos Bajnokság 2. futamát rendezték meg itt. Ezzel egy időben tartották az Amatőr Egyéni Autocross Versenyt is, melyet Szisz Ferenc Emlékversenyként is szoktak emlegetni.

Szisz Ferenc szeghalmi származású francia gépészmérnök, aki az 1906. június 26-án megrendezett I. Grand Prix győztese lett a Renault színeiben. Az ő emlékére a verseny hagyományosan mellszobrának megkoszorúzásával kezdődik. A Szabolcs vezér utcában található szobor előtt május 12-én a versenyzők egy része megjelent autójával, tisztelegve a híres magyar előd előtt. Macsári József polgármester ünnepi köszöntője után Emődi Jánossal elhelyezték a koszorút és mindenkinek eredményes, balesetmentes versenyzést kívánt.

Másnap délelőtt a crosspályán szabadedzést folytathattak a versenyzők, majd 11 órakor kezdetét vette az időmérő edzés. A négy kör alatt a Skoda Fabiával versenyző Antal István érte el a leggyorsabb kört 46,757 másodperccel mindössze 3 kör alatt. A második leggyorsabb majd 3 másodperces különbséggel Vörös László, a harmadik pedig Kis Ádám lett.

Három előfutam után következett az elődöntő, majd a döntő. A 780 méteres pályán a célba elsőként Kis Ádám érkezett be Mitsubishi Colt EVO-jával. A második helyen a Mitshubishi Lancert vezető Gabay Zion lett. Harmadik helyért a díjat Stempak Lubomir vehette át.

Összesítésben a következő eredmények születtek a hétvégén:

  1. KIS Ádám (Mitsubishi Colt EVO) 35pont
  2. GABAY Zion (Mitshubishi Lancer) 30pont
  3. STEMPAK Lubomir (Lubomir Stempak) 27pont
  4. ANTAL István (Skoda Fabia) 27pont

Gratulálunk mindenkinek! További eredményes versenyzést kívánunk!

További eredmények a videóban!

Írta: Kiss Adrienn