A MAGYAR KULTÚRA NAPJA „DÉVAVÁNYA KULTÚRÁJÁÉRT” ELISMERŐ CÍM ÁTADÁSA

A Magyar Kultúra Napját 1989. január 22-e óta ünnepeljük hazánkban, ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Ezért is olyan fontos, hogy ezen a napon megemlékezzünk minden olyan magyar kultúrához, népszokáshoz kapcsolódó tevékenységről, melyek naggyá teszik nemzetünket, és megerősítik nemzeti identitásunkat!

Az eseményt csodás népdalokkal, igazi örömzenéléssel koronázta meg a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak remek előadása citerán, hegedűn és énekben egyaránt.  

A műsor után Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere mondott beszédet a magyar kultúra napja alkalmából, illetve bemutatta az elismerő cím birtokosát. 

A „Dévaványa Kultúrájáért” elismerő címet Varga Istvánné Oláh Irén kapta, aki a Hagyományörző Nők Egyesületének az elnöke.  

Varga Istvánné Oláh Irén, mint mondta – ez valóban az ő uta, amelyen jó útitársai vannak. Megköszönte a sok támogatást családjának, az intézmény dolgozóinak, a polgármesternek és minden civilnek a közösségi támogatást.

A késő délutánt állófogadással zárták.  

Köszönjük a képek egy részét Abruzs-Szabó Józsefnek! További képeket Facebook oldalunkon találnak!

A díjátadóról az alábbi linken találják meg videónkat!